Benjamin Netanyahu erklærer sejr efter valg i Israel

Valget har overgået alle forventninger, siger Netanyahu, hvis Likud-parti står til et godt resultat.

Benjamin Netanyahus konservative Likud-parti står med 37 pladser til at få flest mandater i Israels parlament. (Foto: © Jack Guez /Scanpix, Ritzau Scanpix)

Premierminister Benjamin Netanyahu erklærer sejr efter gårsdagens parlamentsvalg i Israel.

Han siger ifølge nyhedsbureauet AFP, at valget har overgået 'alle forventninger'.

Benjamin Netanyahus konservative Likud-parti står med 37 pladser til at få flest mandater i Israels parlament. Det viser flere valgstedsmålinger fra israelske tv-stationer, efter at valgstederne er lukket.

- Mange tak, skriver Netanyahu i et tweet, efter at hans parti har slået midteralliancen Blå og Hvid, som ledes af Benny Gantz.

Med 36 eller 37 af de 120 pladser i parlamentet er Likud tæt på at kunne danne en konservativ regeringskoalition efter en hård valgkamp.

Politiske iagttagere siger, at Netanyahus parti har støtte fra 60 af de 120 mandater i Knesset, hvilket er ét mandat for lidt til et flertal, som ellers ville bryde det politiske dødvande i Jerusalem.

Netanyahus koalition omfatter det stærkt højreorienterede parti Yamina samt flere ultraortodokse partier.

Blå og Hvid står til at få 32 eller 33 mandater, skriver Reuters.

Centrumblokken omkring Gantz, herunder Den Arabiske Samlingsliste, står til at få mellem 52 og 54 mandater i alt.

Netanyahu skal møde i retten

Avigdor Lieberman og hans ultranationalistiske, men sekulære Israel Beiteinu-parti står til at få mellem seks og otte mandater.

Benjamin Netanyahu og hans kone Sara takker støtterne i Likud. (Foto: © GIL COHEN-MAGEN, Scanpix)

I en erklæring udtaler Likud, at Netanyahu har talt med lederne af de konservative partier, som 'er gået med til at danne en stærk national regering for Israel hurtigst muligt'.

Hvis Netanyahu får et flertal i det nye parlament, vil det betyde endnu en regeringsperiode for den korruptionstiltalte premierminister. Hvis han ikke får flertal, kan den politiske stilstand vare ved og udløse et fjerde valg inden for et år.

Netanyahu skal senere i denne måned møde i retten, hvor han er tiltalt i en række korruptionssager.

/ritzau/