Benzinpris på himmelflugt: Prisen er 60-doblet i Venezuela

Benzinprisen stiger for første gang i 20 år og, nu bliver det pludselig 60 gange så dyrt at tanke bilen op i det sydamerikanske land.

Befolkningen i Venezuela kan se frem til noget af en omvæltning, efter præsident Nicolas Maduro onsdag annoncerede, at benzinpriserne vil blive 60-doblet. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Nicolas Maduro annoncerede stigningen sammen en række andre finansielle tiltag, der skal sikre penge til velfærd i det økonomisk pressede land.

- Vi bliver nødt til at tage betaling for benzin. Jeg forventer, at befolkningen vil bakke op og støtte det nye system, sagde præsidenten til AP onsdag.

Det er første gang i 20 år, at benzinpriserne stiger i det sydamerikanske land, hvor olie er kendt for at være tæt på gratis på grund af de offentlige tilskud.

Selv efter stigningen er prisen for benzin dog stadig lav set med danske øjne. Prisen på en liter venezuelansk premium benzin stiger fra 0,01 til 0,6 amerikanske dollar. Dermed lander prisen på cirka 4 kr/l benzin efter stigningen.

Olie står for 95 procent af Venezuelas eksport, og de lave oliepriser har betydet, at der er udsigt til en alvorlig økonomisk krise i det lille land.

Nicolas Maduro devaluerer også den venezuelanske valuta 'bolivar', som et andet af hans tiltag for at rette op på økonomien.