Tema Terror i Bruxelles

'Beredskabsplan' aktiveret og terrorberedskabet på maksimum i Belgien

'Emergency Plan' iværksat i Luchthaven Zaventem, hvor 'flere er døde' efter dobbelteksplosion. Belgien skruer terrorberedskabet i top.

Der har til morgen været to store eksplosioner i Zaventem-lufthavnen nord for Bruxelles. (Foto: © Francois Lenoir / Reuters © Scanpix)

En 'Emergency Plan' er iværksat i Bruxelles, hvor flere voldsomme eksplosioner har ramt Zaventem-lufthavnen, som ligger 12 kilometer nordvest for Bruxelles' centrum.

Alle personer i lufthavnen ledes i øjeblikket til et krisecenter uden for lufthavnen. Først kvinder og børn og dernæst mænd, rapporterer flere medier.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Samtidig er flytrafikken og togtrafikken til lufthavnen suspenderet som følge af den beredskabsplan, som er sat iværk.

Samtidig har den belgiske indenrigsminister, Jan Jambon, netop skruet terrorberedskabet op på maksimum. Det betyder, at personer i Bruxelles opfordres til at blive hjemme, at metroen indstilles foreløbigt, og at politi og militær vil være massivt til stede i Bruxelles gader, siger Sky.

Alle metrostationer er lukket efter endnu en eksplosion på metrostationen Maalbek centralt i Bruxelles.