Beredskabsstyrelsen er færdig med arbejdet i Nepal

Beredskabsstyrelsen har arbejdet og ydet hjælp i Nepal siden det store jordskælv i april. Nu rejser de hjem.

- Selvom man er kommet langt, så er det, der er mest brug for stadig indkvartering og genopbygning af folks huse, lyder der fra Nicolai Rauhe Kristensen, som er sektionschef i Beredskabsstyrelsen. (Foto: © NAVESH CHITRAKAR, Scanpix)

173 dage efter et voldsomt jordskælv med en styrke på 7,8 ramte Nepal, afslutter Beredskabsstyrelsen nu sin indsats i landet.

Over 8000 mennesker omkom, og omkring 16.000 blev såret som følge af det voldsomme jordskælv, der ramte Nepal lørdag 25. april 2015, og efterlod cirka 3,5 millioner mennesker uden noget hjem.

I dag er der stadig cirka 400.000 mennesker i Nepal som står uden tag over hovedet.

Nicolai Rauhe Kristensen, som er sektionschef i Beredskabsstyrelsen og hjemvendt fra Nepal i maj måned, peger på indkvartering som den største umiddelbare udfordring i landet.

- Da vi kom til Nepal i april og maj var mange af husene i bjergene kun halvanden meter høje, skolerne var lukkede, og folk manglede fødevarer, fordi deres mad var inde i de ødelagte huse. Det var en meget slem humanitær situation.

- Selvom man er kommet langt, så er det, der er mest brug for stadig indkvartering og genopbygning af folks huse. Mange bor i midlertidige løsninger og bor langt fra deres oprindelige beboelsessted, fortæller han.

Beredskabsstyrelsen har i alt haft fire missioner til Nepal siden jordskælvet. 21 medarbejdere har været udsendt, og over fem tons koordinations- og nødhjælpsudstyr er fragtet til det katastroferamte land.

/ritzau/