Berlins hunde bliver dødsyge af narkomaners afføring

Dyrlæger fra Berlin slår alarm. Flere og flere hunde bliver alvorligt syge, efter de har spist af narkomaners afføring i hovedstadens parker.

Dyrlæger fra Berlin slår alarm. Flere og flere hunde bliver alvorligt syge, efter de har spist af narkomaners afføring i hovedstadens parker. (Foto: barunpatro © stock.xchng)

De falder over deres egne ben og kaster op. De stakkels hunde, der leger i Berlins parker.

Derfor slår dyrlæger fra Berlin nu alarm. Flere og flere hunde bliver nemlig alvorligt syge, efter de har spist af narkomaners afføring i hovedstadens parker.

Afføring proppet med narko

Det er dyrlæger i Berlin, der har kontaktet avisen Der Tagesspiegel efter en drastisk stigning af høje hunde, der svimle og dehydrede havner på dyrlægernes brikse.

Specielt parker i Treptow og Kreuzberg i det sydøstlige Berlin lokker narkomaner til. Mange af dem anvender parkernes buske som toilet - og det er farligt for menneskets bedste ven.

Prøver har afsløret, at hunde er blevet forgiftet af stoffer som heroin ved at guffe menneskers efterladenskaber, der trods rejsen gennem kroppen stadig er proppet med narko.

- Vi troede, han skulle dø

En unge mand, som avisen blot kalder Malte, var en dag i oktober ude at gå tur med sin 10-årige hund Bob i Görlitzer Park, der er kendt som et narkomanernes samlingsteder.

Men pludselig måtte Malte spæne afsted mod dyrlægevagten.

- Bob forsvandt ligesom hele tiden. Vi troede, han skulle dø, forklarer Malte.

Jörn Bischof behandlede Bob akut med drop og siger, at den slags patienter "bliver mere og mere hyppige".

Hjertebanken, slingren og dehydrering

Også Reinhold Sassnau ser efterhånden en masse af disse sager på sine nattevagter, siger han til avisen.

Dødsfald er dog yderst sjældne.

Hvis ejerne tager deres hund til en dyrlæge i tide, kan de fodres med et brækmiddel, der tvinger dem til at kaste lorten op. Og ellers kan hunden blive indlagt, mens den kommer sig.

Er du bange for, at din hund har spist narko, skal du holde øje med symptomer som hjertebanken, rysten og dehydrering samt besvær med at gå, skriver de tyske aviser.

Kan ende grueligt galt

At guffe egen eller andres afføring er ganske normalt for hunde.

Fedtsyrerne, der opstår i fordøjelelsesprocessen, gør nemlig afføringen velduftende og attraktiv for de våde næser. Det er som regel uproblematisk - men kan ende grueligt galt.

Dyrlægerne opfordrer derfor ejere til fremover at træne deres firbenede venner i at styre langt uden om de menneskelige efterladenskaber.

Facebook
Twitter