Berlusconi igen for kvik i bemærkningen

Silvio Berlusconi er igen i vælten for sine rappe bemærkninger, der af kritikere betegnes som dumme, ufølsomme og mandschauvinistiske.

Silvio Berlusconi blunder under en nylig pressekonference, hvor kollegerne Angela Merkel, Tyskland, og Francois Sarkozy, Frankrig, morer sig. (© Scanpix)

Silvio Berlusconi, den italienske premierminister, indledte sin embedsperiode med at sende 3.000 soldater ud på de italienske storbyers gader som front i en stærkt promoveret kampagne mod kriminalitet. I lørdages erklærede Berlusconi så, at han ville øge antallet af soldater på med politiopgaver til 30.000.

Oppositionen svarede dels med en anklage om at Berlusconis højreregering er ved at skabe en politistat, dels med en konstatering af, at indsættelsen af soldater ikke hidtil har gjort nogen forskel. Et par brutale voldtægter i Rom og Guidonia, øst for Rom, har sat kriminalitetsproblemet på spidsen.

Skønhed og voldtægt

Berlusconis svar blev endnu en demonstration af, at premierministeren ikke nødvendigvis gør sig dybere tanker inden han taler.

- Voldtægter kan altid ske, selv i den mest militariserede politistat, erklærede Berlusconi, og fortsatte:

- Vi kan ikke opstille en styrke, der er stor nok til at fjerne denne risiko. Så skulle vi have lige så mange soldater, som der er smukke kvinder. Det tror jeg ikke vi kan klare.

Bemærkningen har indbragt Berlusconi kritik fra hele det politiske spektrum, der anklager ham for at være ufølsom og overfladisk i forhold til et dybt alvorligt problem - voldtægt og vold mod kvinder - og for igen at have fremsat smagløse og mandschauvinistiske bemærkninger.

Forfærdelige mænd

Selv Alessandra Mussolini, der står på det yderste højre, lægger luft til den 72-årige Berlusconi.

- Man skal bruge så mange soldater, fordi der er så mange forfærdelige mænd, siger den afdøde italienske fascistleders barnebarn.

Hvad angår selve spørgsmålet om at øge antallet af soldater i gaderne, har forsvarsminister Ignazio la Russa skudt tanken ned som "hypotetisk".

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter