Berlusconi mod nye mål: Stiler efter Europa-Parlamentet

Silvio Berlusconi kan være på vej til at registrere sig som kandidat til Europa-Parlamentet, når der er valg til maj.

Selvom Silvio Berlusconi er blevet 77 år gammel, har han stadig politiske ambitioner. (© Scanpix)

Silvio Berlusconi giver ikke op så let.

Den ydmygede eks-premierminister har trods en dom for skattesvig og eksklusion fra det italienske parlament planer om at stille op som kandidat til Europa-Parlamentet, når der er valg til maj.

Det skriver Financial Times.

Tyskland er hovedemne

Ifølge Renato Brunetta, der er parlamentariske leder i Berlusconis parti Forza Italia, vil mangemilliardæren gå til valg på at bekæmpe Tysklands store indflydelse på europæisk politik.

- I maj vil vi angribe et tysk-inficeret Europa, siger Brunetta til avisen.

Det kan dog blive svært for Berlusconi at blive kandidat, da han stadig er hovedperson i mange retssager. Men Renato Brunetta lover, at Berlusconi vil appellere domme i samtlige retssager, hvis nogen forsøger at forhindre ham i at stille op til Europa-Parlamentet.

Sex med mindreårig

Berlusconi er idømt syv års fængsel for at have købt sex af en mindreårig prostitueret og for at have misbrugt sin stilling som premierminister til at dække over sagen.

Silvio Berlusconi har appelleret dommen for sex med 'Hjerteknuseren Ruby' (tv.), da hun var 17 år. (Foto: Stringer and Sebastien Pirlet © Scanpix)

Dommen i sagen faldt 24. juni sidste år, men Berlusconi ankede med det samme og kan derfor tidligst komme i fængsel i den sag, når ankesagen er afgjort.

Anklagemyndigheden i Italien har ligeledes krævet en ny korruptionssag indledt mod Berlusconi for angiveligt at have bestukket en venstreorienteret senator i 2006.