Berømt symfoniorkester dropper prins Andrew som protektor

Endnu en partner vender den britiske prins ryggen efter omstridt tv-interview.

Prins Andrew meddelte selv forleden, at han trækker sig fra alle sine offentlige pligter på ubestemt tid. (Foto: SWEN PFORTNER © Scanpix)

Det verdensberømte britiske symfoniorkester The Royal Philharmonic Orchestra har besluttet at indstille samarbejdet med prins Andrew, der er protektor for orkestret.

Det sker i kølvandet på det omdiskuterede interview, som prinsen for nylig gav til BBC, hvor han forsøgte at forklare sit forhold til den rufferidømte og afdøde amerikanske rigmand Jeffrey Epstein.

Symfoniorkestet, der blandt andet medvirker ved BBC's berømte promenadekoncerter, takker nu hertugen af York for samarbejdet gennem 15 år.

Det skriver orkestret i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at ledelsesrepræsentanter fra orkestret torsdag var til møde med prinsens administration.

- Ved et efterfølgende møde i Royal Philharmonic Orchestras bestyrelse blev det besluttet at stoppe samarbejdet med protektoren med øjeblikkelig virkning.

Symfoniorkestret Royal Philharmonic Orchestra afbryder samarbejdet med Prins Andrew i kølvandet på prinsens omstridte interview med BBC. (Foto: Grzegorz Michalowski © Scanpix)

De seneste dage har flere store firmaer enten opsagt eller givet udtryk for, at de overvejede at opsige samarbejdet med flere af de organisationer, som prins Andrew er protektor for.

Blandt andet har ti ud af 35 sponsorer trukket sig fra prinsens prestigeprojekt Pitch@Palace, hvor unge iværksættere forsøger at få forretningsfolk til at investere i deres projekter.

Det drejer sig blandt andet om revisionsfirmaet KPMG, forsikringsvirksomheden AON og storbanken Standard Chartered.

Prins Andrew holder lav profil

Onsdag meddelte det britiske hof, at prins Andrew har besluttet at trække sig fra samtlige sine offentlige pligter 'på ubestemt tid'.

- Efter de seneste par dage står det klart for mig, at omstændighederne omkring min tidligere relation med Jeffrey Epstein er blevet en kæmpe udfordring for min families arbejde, lød det blandt andet fra prinsen i udtalelsen.

Men selvom prinsen har trukket sig fra sine offentlige pligter, vurderes hans forhold til finansmanden og milliardæren Jeffrey Epstein at have forvoldt store skader på den britiske kongefamilies omdømme.

Prins Andrew har ikke vist sig offentligt, siden han trak sig fra sine offentlige pligter. Billedet er fra i dag, hvor prinsen rider en tur i området omkring slottet i Windsor. (Foto: Peter Nicholls © Scanpix)

Epstein er tidligere er dømt for forbrydelser af seksuel karakter og begik i august selvmord i en fængselscelle i New York.

Her ventede han på at komme for retten i en sag om menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger - en sag, der kunne have kostet ham op mod 45 år i fængsel.

Andrew afviser kendskab til offer

Prins Andrew er blevet sat i forbindelse med et af Jeffrey Epsteins formodede ofre, Virginia Roberts som i 2015 fortalte, at hun tre gange var blevet tvunget til at have sex med prinsen.

Om det første møde med prinsen har Virginia Roberts, der dengang var 17 år, fortalt, at det var på en natklub i Londonb, hvor prinsen var meget svedig.

Billedet er fra i går, da prinsen forlader Buckingham Palace i London. (Foto: HANNAH MCKAY © Scanpix)

Men under interviewet med BBC benægtede prinsen, at det kunne være tilfældet, da han angiveligt ikke kunne svede i en periode.

Anden gang de to mødes skulle være et år senere under et orgie, Epstein havde arrangeret. Den sidste gang var kvinden 18 år, da prinsen efter sigende deltog i endnu et orgie med hende og otte andre kvinder.

Det benægtede prinsen dog flere gange i interviewet med BBC, hvor han også ifølge iagttagere fremstod uden at vise skyggen af empati for offeret.