Berygtet sektleder død

Den tidligere tyske nazist Paul Schäfer, der grundlagde en hemmelighedsfuld sekt i Chile i 1960'erne og siden blev dømt for seksuelt misbrug af børn, er død.

Paul Schäfer er død af et hjertestop i sin fængselscelle i Chile. Her afsonede han 20 års fængsel for misbrug af mindreårige. (Foto: epa © Scanpix)

Den tidligere naziofficer Paul Schäfer, som drev en berygtet sekt i Chile i mange år, døde lørdag i et fængsel i Chile, skriver flere nyhedsbureauer. Her afsonede han en 20-årig dom for fysiske og seksuelle overgreb mod børn.

Han døde af hjertestop, oplyser fængselsmyndighederne.

Schäfer etablerede den lukkede sekt Colonia Dignidad i et afsidesliggende område i det sydlige Chile i 1961. Det skete, efter at han var flygtet fra en pædofilidom i Tyskland. I Frankrig var han eftersøgt for bortførelse og tortur.

Fængslet for misbrug af børn

Chiles anklagemyndighed har desuden efterforsket anklager mod Schäfer om, at han har medvirket til tortur og drab på politiske fanger under Augusto Pinochets diktatur fra 1973 til 1990.

Han blev i 2006 idømt 20 års fængsel for i årevis at have misbrugt 25 børn seksuelt på sit enorme landsted i Chile. Han blev ligeledes dømt til at betale omkring otte millioner kroner i erstatning til 11 af ofrene.

Schäfer er desuden tidligere nazist og korporal i Hitlers slagne tyske hær. Mange af hans sektmedlemmer er af tysk afstamning.