Beslan-gidseltager erklæret ansvarlig for terrorisme

Den eneste overlevende mistænkte gerningsmand efter Beslan-aktionen i 2004, er af en dommer i provinsen Nordossetien erklæret ansvarlig for gidseltagningen, der kostede 331 mennersker livet.

Mødre fra Beslan med billeder af deres tilfangetagne børn. (Arkivbillede)

Nurpasji Kulajev, den eneste overlevende mistænkte gerningsmand efter massakren i Beslan i 2004, er blevet erklæret ansvarlig for den terrorisme, der fandt sted i forbindelse med gidseltagningen. Det skete ved en domstol i Vladikavkas i provinsen Nordossetien i det sydlige Rusland.

- Domstolen finder, at Kulajev deltog i den væbnede gidselaktion, og at han var med til at dræbe forsvarsløse mennesker, sagde dommeren.- Han deltog i en terrorhandling i den hensigt at påvirke myndighedernes beslutninger, fortsatte han.Tjetjenske oprørsgrupper menes at stå bag gidselaktionen mod skole nummer 1 i Beslan.Kræver dødsstrafAnklagemyndigheden i den sydrussiske by Vladikavkas har krævet, at domstolen idømmer Nurpasji Kulajev dødsstraf.Aktionen fandt sted i september 2004 på årets første skoledag og kostede op mod 400 mennesker livet, heraf 186 børn.Dommer Tamerlan Aguzarov skal dog bruge adskillige dage på at læse dommen op, før han formelt dømmer eller frikender Nurpashi Kulayev. Men de indledende kommentarer peger næsten entydigt i retning af at Kulayev vil blive dømt skyldig.

Facebook
Twitter