Betjente dræbt i kampe mod bevæbnet gruppe i Makedonien

Fem betjente er dræbt og 30 er såret efter kampe mod en ikke nærmere identificeret gruppe i Makedonien.

Mindst fire betjente er alvorligt såret efter kampe mod en ikke nærmere identificeret gruppe i Makedonien (Foto: Robert Atanasovski © Scanpix)

Eksplosioner og skud har lørdag rystet en by i det nordlige Makedonien, idet politi rykkede ud mod det, som myndigheder i det eksjugoslaviske land betegner som værende en bevæbnet gruppe.

Fem politibetjente er dræbt i kampene, oplyser indenrigsministeren i landet, Gordana Jankulovska, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Derudover er flere end 30 betjente såret under operationen mod gruppen i byen Komanovo cirka 40 kilometer nord for hovedstaden Skopje.

Mindede om albansk oprør fra 2001

På en pressekonference fortæller hun, at nogle af de bevæbnede mænd også er dræbt uden at sige, hvor mange. Der er ingen meldinger om, at civile skulle være kommet til skade under operationen, som varede hele lørdag.

Kampene mindede ifølge Reuters om et albansk oprør i samme region og andre dele af Makedonien i 2001.

Helikoptere cirklede lørdag over området, hvor omkring 100.000 personer lever.

Øjenvidne: Det var alt for skræmmende

Ifølge flere medier sluttede operationen lørdag aften før mørkets frembrud, hvor flere end 20 bevæbnede mænd havde overgivet sig. Men selv derefter kunne der høres sporadiske skud.

Flere af byens indbyggere forlod området med deres ejendele.

- Jeg havde aldrig troet, at det ville komme til det her igen. Det er alt for skræmmende, vi kan ikke blive her, sagde en anonym etnisk albaner til en makedonsk tv-station ifølge Reuters.

Muligvis planer om terror

Indenrigsministeriet talsmand Ivo Kotevski siger, at politiet reagerede på informationer om en bevæbnet gruppe.

Til en pressekonference fortalte han, at de bevæbnede mænd havde planlagt terrorhandlinger og havde infiltreret Makedonien fra et naboland, dog uden at afsløre hvilket.

/ritzau/Reuters