(Foto: NICK OXFORD © Scanpix)

Betjente viser solidaritet med demonstranter i USA: 'Vi vil være med jer'

Flere politifolk slutter sig til fredelige demonstrationer for at støtte protesterne mod politivold mod sorte.

På tværs af USA breder protesterne sig, efter at den 46-årige sorte mand George Floyd døde efter en brutal anholdelse mandag i sidste uge. Men det er ikke kun billeder og videoer af sammenstød mellem betjente og demonstranter, der går verden rundt.

Flere steder i USA er der betjente, som knæler foran demonstranter for at vise solidaritet med dem, der deltager i fredelige protester mod politiets brug af vold mod sorte.

I byen Flint i Michigan gav den lokale politichef Chris Swanson en tale til demonstranterne, der er gået viralt. Her gør han det klart, at politiet støtter borgerne og tager afstand til den måde, George Floyd blev behandlet på.

- Den eneste grund til, at vi er her, er at sørge for, at I har en stemme. I må ikke tro, at han (red. betjenten bag anholdelsen) repræsenterer disse betjente fra hele politikredsen og vores station. Vi gør vores arbejde for at hjælpe mennesker, ikke gøre sådan noget møg. Vi vil være med jer, helt ærligt, lød det fra ham.

Knælingen blev brugt som symbol mod politivold og racediskrimination for første gang tilbage i 2016, da den tidligere quarterback hos San Francisco 49ers Colin Kae­pernick knælede under nationalsangen i protest over præsident Donald Trumps politik.

Hans knælen var en stille protest mod politivold mod sorte amerikanere.

 • Politichef Steve Mylett i Bellevue i Washington knæler, mens han taler til demonstranter. (Foto: DAVID RYDER © Scanpix)
  1 / 8
 • I Coral Gables, lidt uden for Miami, var politiet med til at ære den afdøde Floyd George ved en demonstration. (Foto: EVA MARIE UZCATEGUI © Scanpix)
  2 / 8
 • To betjente i New York knæler under en demonstration i går for at udtrykke sympati med de fremmødte. Demonstrationerne har stået på siden tirsdag i sidste uge, efter George Floyd døde efter en anholdelse i Minneapolis. (Foto: BRYAN R. SMITH © Scanpix)
  3 / 8
 • Der bliver ikke kun vist solidaritet ved at knæle for demonstranter. Politichefen i Houston i Texas Art Acevedo deltog sammen med kollegaer i en demonstration for to dage siden. (Foto: Loren Elliott © Scanpix)
  4 / 8
 • To betjente viser solidaritet med demonstranterne i Washington og knæler for dem under en af ugens mange protester. (Foto: ROBERTO SCHMIDT © Scanpix)
  5 / 8
 • Flere betjente i USA støtter op om demonstranterne, der i protest mod politivold i flere dage har indtaget gaderne. I New York knælede en betjent under en demonstration på Times Square. (Foto: BRYAN R. SMITH © Scanpix)
  6 / 8
 • Politichefen i Houston i Texas Art Acevedo gik arm i arm med en kvinde under en demonstration for to dage siden. (Foto: MARK FELIX © Scanpix)
  7 / 8
 • Under en demonstration i Oklahoma i går knælede en betjent alene foran de fremmødte demonstranter. Det er et udbredt signal om solidaritet og modstand mod politivold. (Foto: NICK OXFORD © Scanpix)
  8 / 8