Bevæbnet bande stjæler toiletruller i Hongkong

Det nye coronavirus er årsag til hamstring i Hongkong. I nat blev der stjålet toiletruller.

Kunder bærer masker i et supermarked i Hongkong, hvor hylderne er stort set tomme. (Foto: TYRONE SIU © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Bevæbnede røvere, som har stjålet hundredvis af toiletruller, bliver i nat dansk tid jagtet af politiet gennem Hongkong, hvor flere indbyggere hamstrer dagligvarer på grund af frygten forcoronavirus.

Derfor er toiletruller blevet en eftertragtet vare, selv om regeringen har forsikret om, at forsyningerne til storbyen ikke påvirkes af virusset.

Supermarkeder har dog været ude af stand til at få fyldt op med varer tilstrækkelig hurtigt, hvilket har ført til lange køer og tomme hylder, blot minutter efter at butikker har meldt åbent.

Ud over toiletruller har der også været efterspørgsel efter varer som ris, pasta og hånddesinfektion.

Politiet meddeler, at en lastbilchauffør tidligt i morges blev stoppet af tre mænd uden for et supermarked i Mong Kok, et gammel arbejderområde kendt for bandekriminalitet.

- Et bud blev truet af tre mænd med knive, der stjal toiletpapir til en værdi af over 1000 Hongkong-dollar (knap 900 danske kroner, red.), meddeler en talsmand for politiet.

Billeder fra det lokale Now TV viser politiets efterforskere, som står rundt om adskillige paller med toiletruller uden for et supermarked.

Butikkerne i Hongkong når ofte ikke at sætte varerne på hylder, før kunderne har lagt dem i indkøbskurven, (Foto: TYRONE SIU © Scanpix)

De paniske tilstande blandt visse indbyggere i Hongkong kan til dels føres tilbage til storbyens historie med blandt andet sars.

I 2003 døde 299 af sygdommen sars, som begyndte på det kinesiske fastland, men i starten blev holdt skjult af de kinesiske myndigheder.

Det har ført til udbredt mistillid over for de kinesiske myndigheder i forhold til offentlig sundhed.

/ritzau/