Bil kørte direkte ind i julemarked i Wisconsin: Mindst fem dræbt og over 40 sårede

En bil kørte søndag eftermiddag ind i en menneskemængde i høj fart.

På denne mobilvideo kan man se en rød SUV køre mod en menneskemængde i høj fart søndag 21. november. Kort efter begynder folk at løbe mod det sted, den angiveligt har ramt flere personer. Det er endnu uvist, hvor mange der er blevet dræbt. Video af Jesus Ochoa.

Mindst fem personer er omkommet efter en bil søndag eftermiddag amerikansk tid kørte ind i en gruppe mennesker, der var samlet til et julemarked i den amerikanske by Waukesha i delstaten Wisconsin. Derudover er over 40 personer - både børn og voksne - sårede, oplyser byens myndigheder.

På en video kan man angiveligt se bilen af typen SUV køre langs en juleparade i meget høj fart meget tæt på tilskuere, heriblandt et lille barn.

Politiet affyrede skud mod bilen for at få den til at stoppe, forklarer politichefen i Waukesha, Dan Thompson. Det er fortsat endnu uvist, hvad der fik bilisten til at køre ind i menneskemængden.

- Vi leder ikke længere efter den mistænktes bil. Vi har en person i vores varetægt, men det er stadig en åben efterforskning, forklarer politichef Dan Thompson.

  • På dette billede fra en video livestreamet på Facebook kan man se en bil i høj fart køre mod julemarkedet. (Foto: - © Ritzau Scanpix)
  • Julemarkedet i Waukesha er blevet aflyst efter flere personer er omkommet og omkring 20 personer er sårede. (Foto: TANNEN MAURY © Ritzau Scanpix)
  • Deltagere til juleparaden søgte tilflugt i en butik efter en bil kørte ind i en menneskemængde. Billede fra @jadensingsime/Facebook. (Foto: @jadensingsime © Ritzau Scanpix)
1 / 3

Flere vidner fortæller om bilen, der kørte mod menneskemængden i høj fart.

- Det var kaotisk og jeg hørte folk skrige, så jeg løb ud af min lejlighed med det samme fortæller Melinda Stoffel, der bor i byen.

- Min mor fortæller, at hun så en bil pløje igennem mængden og ramme et barn. Det er meget chokerende, da det er et roligt område. Den slags sker ikke her.

En meningsløs tragedie

Ifølge den lokale tv-station Fox6 blev medlemmer af flere dansegrupper ramt af bilen. Både en gruppe unge på mellem ni og 15 år og dansegruppen "Dancing Grannies", skriver nyhedsbureauet Reuters.

Julefesten i Waukesha er en årlig tilbagevendende begivenhed i byen, der ligger omkring 32 kilometer vest for Milwaukee, som er den største by i Wisconsin.

- I dag oplevede vi en forfærdelig, meningsløs tragedie som burde have været en fejring i vores lokalsamfund, siger borgmesteren Shawn Reilly.

- Jeg tænker på alle dem, der har mistet en af deres kære og jeg vil gerne takke alle, der sprang til og hjalp de sårede.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, er orienteret om situationen, og Det Hvide Hus følger situationen.

FacebookTwitter