Tema Krigen i Syrien

Bilbombe dræber mindst 42 ved kontrolpost i Syrien

Islamisk Stat hævdes at have gennemført bombeangreb mod al-Bab, som bevægelsen mistede kontrol over torsdag.

Al-Babs centrum blev torsdag indtaget af oprørsstyrker med støtte fra tyrkiske soldater. Sammen fortrængte de IS, der har haft kontrollen over byen i månedsvis. (billede fra 23. februar) (Foto: NAZEER AL-KHATIB © Scanpix)

En selvmordsbomber har tidligt fredag sprængt et køretøj ladet med sprængstoffer i luften ved en kontrolpost uden for byen al-Bab i det nordlige Syrien.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder på Twitter.

Der meldes om op til 42 dræbte i angrebet, som skal være foretaget af Islamisk Stat (IS).

- Antallet af dræbte vil sandsynligvis stige yderligere, siger Rami Abdulrahman, der er chef for Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, til dpa.

Mindst 35 af de omkomne er ifølge Reuters' kilder civile. De civile ventede ved en afspærring for at få tilladelse til at rejse ind til al-Bab.

Byens centrum blev torsdag indtaget af oprørsstyrker med støtte fra tyrkiske soldater. Sammen fortrængte de IS, der har haft kontrollen over byen i månedsvis.

Men den ekstremistiske bevægelse har tilsyneladende ikke opgivet kampen om byen, der er blevet betegnet som IS' sidste store bastion uden for Raqqa i Syrien.

Bilbomben ramte i området Sousian nordvest for al-Babs centrum. Kontrolposten var bag oprørsstyrkernes frontlinje i området.

Kampen om al-Bab har stået på i månedsvis. Den har kostet hundredvis af mennesker livet på begge sider.

Tyrkisk militær har støttet oprørsstyrker i kampen mod Islamisk Stat i området for blandt andet at holde konflikten i Syrien på afstand af Tyrkiet.

Islamisk Stat har ikke selv taget skylden for angrebet.

/ritzau/