(Foto: © Zakaria Abdelkafi, Ritzau Scanpix)

Bilbrande, vold og hærværk: Uroligheder i Frankrig går nu ind i sit femte døgn

Det hele startede tirsdag, da en 17-årig dreng blev skudt og dræbt af politiet.

Frankrigs præsident Emmanuel Macron står midt i en af sit livs præsidentkriser lige nu, hvor urolighederne i landet går ind i sit femte døgn.

Siden tirsdag har oprørte franskmænd været på gaden, efter en 17-årig dreng blev skudt og dræbt af fransk politi i Paris-forstaden Nanterre.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har det franske indenrigsministerium her til aften meddelt, at man har øget sikkerheden i Lyon og Marseille, som er de byer, hvor volden har eskaleret mest de seneste dage.

Mere end 45.000 betjente er på gaden i byer over hele Frankrig for at stoppe optøjer, slukke bilbrande og beskytte mod hærværk, som er blandt de hændelser, demonstranter har forårsaget de seneste døgn.

Bare i nat blev mere end 1300 personer anholdt, og over 700 butikker, supermarkeder, restauranter og banker har været udsat for hærværk, ligesom mere end 2000 køretøjer er blevet sat i brand siden tirsdag, skriver Reuters.

Tidligere i dag blev den 17-årige dreng begravet omgivet af familie og venner - og uden journalister og fotografer, der var blevet bedt om at holde sig væk.

 • Demonstranter løber væk fra politiets tåregas under optøjer i Lyon i går. (Foto: © Jeff Pachoud, Ritzau Scanpix)
  1 / 9
 • Brændte biler på gaden i Nanterre i går. (Foto: © Bertrand Guay, Ritzau Scanpix)
  2 / 9
 • Politibetjente til en demonstration mod politiet i Marseille i det sydlige Frankrig. (Foto: © CLEMENT MAHOUDEAU, Ritzau Scanpix)
  3 / 9
 • I Marseille stødte demonstranter i går sammen med politiet under en demonstration. (Foto: © SEBASTIEN NOGIER, Ritzau Scanpix)
  4 / 9
 • En Credit Mutuel-bank, der var udsat for hærværk torsdag. (Foto: © Zakaria Abdelkafi, Ritzau Scanpix)
  5 / 9
 • Tidligere i dag i byen Montargis, der ligger omkring 100 kilometer syd for Paris. Her er en bygning blevet at i brand. (Foto: © MATHIEU RABECHAULT, Ritzau Scanpix)
  6 / 9
 • Her er det i Colombes lidt uden for Paris, hvor demonstranter har blokeret gaden med væltede skraldespande. (Foto: © Lewis Joly, Associated Press)
  7 / 9
 • Nanterre torsdag, hvor biler blev sat i brand. (Foto: © Bertrand Guay, Ritzau Scanpix)
  8 / 9
 • Her er det i Lyon, hvor en mand går med sin cykel gennem brændte vragrester på gaden. (Foto: © OLIVIER CHASSIGNOLE, Ritzau Scanpix)
  9 / 9