Bilejer sagsøger Tesla efter påstået overvågning af kunder

En bilejer har sagsøgt Tesla efter afsløring om, at selskabet angiveligt skulle have overvåget dets kunder.

Nyhedsbureauet Reuters har afdækket, hvordan ansatte i Tesla angiveligt har haft adgang til videooptagelser fra de kameraer, som er installeret i elbilerne. (Foto: © YUICHI YAMAZAKI, Ritzau Scanpix)

Tesla-bilejeren Henry Yeh fra San Francisco anklager i et søgsmål den amerikanske bilgigant for uagtsomhed, svig og privatlivskrænkelse.

Det sker på baggrund af anklager om, at ansatte i selskabet har overvåget kunder via kameraerne i deres elbiler.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Sagen kommer efter, at nyhedsbureauet Reuters har afdækket, hvordan ansatte i selskabet angiveligt har haft adgang til videooptagelser fra de kameraer, som er installeret i Tesla-bilerne.

Optagelserne af Tesla-kunder i "private og pinlige situationer" skulle være blevet delt mellem ansatte som underholdning.

Tesla er ikke vendt tilbage på en henvendelse fra AFP. Det gjorde selskabet heller ikke i forbindelse med Reuters' afsløring.

Tidligere ansatte i Tesla har fortalt, hvordan videooptagelser af blandt andet en nøgen mand, der gik imod en Tesla-bil, har cirkuleret. (Foto: © Beck Diefenbach, Ritzau Scanpix)

Ni anonyme ansatte

Reuters' historie er baseret på interviews med ni anonyme tidligere ansatte i selskabet.

De har fortalt, hvordan videooptagelser af blandt andet en nøgen mand, der gik imod en Tesla-bil, har cirkuleret.

Yderligere skulle en video af en Tesla-bil, der ramte et barn på cykel, også være blevet delt på et af selskabets kontorer i Silicon Valley i delstaten Californien.

De ansatte i Tesla skulle også have brugt billeder af bilejeres kæledyr til at lave memes - som regel satiriske billeder med tekst - og delt dem i gruppechats.

Tesla bruger ifølge Reuters data fra dets biler og deres kameraer til at udvikle og forbedre sine produkter.

Blandt andet bruges det til at udvikle bilernes selvkørende funktion.

Bilejerne skal selv give accept til brug af dataene, før selskabet indsamler det.

I Teslas privatlivspolitik skriver selskabet ifølge Reuters, at kameraoptagelserne i dets biler forbliver anonyme og ikke registreres til den enkelte ejer.

Én tidligere ansat har fortalt Reuters, at visse af videooptagelserne tilsyneladende blev lavet, mens bilerne var slukket.

/ritzau/