Billede af flygtet far går viralt og giver familien en ny start

Et billede af en far med sin sovende datter gik viralt, og internettet fandt ham – nu har han fået en ny start takket være sociale medier.

Efter billederne gik viralt, begyndte en indsamling til flygtningefamilien. (Foto: screenshot © twitter)

En ukendt mand, som solgte kuglepenne på gaden i Libanon, er blevet en succeshistorie på de sociale medier. Det skriver CNN. Et billede af manden, der er flygtet fra Syrien, gik viralt, da det blev delt af aktivisten Gissur Simonarson, som er bosiddende i Norge.

https://twitter.com/GissiSim/status/636230365380800512

- Syrisk far sælger kuglepenne i Beiruts gader med sin sovende datter, skrev Simonarson på Twitter.

Fundet efter online eftersøgning

Det startede en lavine af mennesker, som gerne ville hjælpe den desperate sælger, og en online eftersøgning blev sat i gang for at finde manden – blandt andet med hjælp fra hashtagget #BuyPens. Efter to dage kunne Gissur Simonarson konstatere, at manden var blevet lokaliseret. Hans navn er Abdul, han er enlig far til to og er flygtet fra Yamouk i Syrien.

https://twitter.com/GissiSim/status/636961011162042368

- Har endelig fundet ham. Det var et stort arbejde, men det var det værd! Lad os nu hjælpe ham, skrev Simonarson på Twitter. Abduls fireårige datter, som sover på det virale foto, hedder Reem. Her ses hun på et billede med en af de aktivister, som hjalp til med at finde familien.

https://twitter.com/carolmalouf/status/637275894998941696

- Reem kom hen til mig, krammede mig og bad om at få et selfie. Sikke et sødt og livligt barn. Et ydmygt hjem fyldt med kærlighed, skriver aktivisten Carol Malouf.

Brød sammen da han fik hjælp

Og kampagnen holdt sit løfte om at hjælpe Abdul. På blot 30 minutter havde en indsamling til familien nået sit mål på 5.000 dollars – mere end 33.000 danske kroner. På et døgn blev beløbet over en halv million kroner. - Da han hørte beløbet, brød han sammen og græd, siger Simonarson om Abdul. - Han var så taknemmelig, og han blev ved med at sige tak for jeres gavmildhed, siger han til CNN.

Abdul kan nu sende sine to børn i skole og vil desuden bruge pengene på at hjælpe andre flygtninge, oplyser aktivisterne. Mindst 220.000 mennesker er døde under borgerkrigen i Syrien, og fire millioner er flygtet ud af landet.