BILLEDER Aktivister verden over lægger pres på politikere før COP 21

Repræsentanter fra verdens lande mødes i denne weekend i Paris.

  • Weekendens 21. klimatopmøde, de såkaldte COP-møder, løber af stablen i Paris, og det har fået aktivister på gaden over hele verden for at kræve politisk handling. I Paris er der, ikke overraskende, stor fokus på weekendens møde, og det fik Greenpeace til at sende denne varmluftballon forbi Eiffeltårnet lørdag. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)
  • Her er vi til demonstration i Sydafrikanske Johannesburg. (Foto: Mujahid Safodien © Scanpix)
  • Der var flere demonstrationer i rundt omkring i Sydafrikas største by. Udover at kræve handling på topmødet i Paris, udtrykker de også utilfredshed med Sydafrikas stigende afhængighed af kul. (Foto: Mujahid Safodien © Scanpix)
  • Længere mod øst i den Filippinske hovedstad Manila, havde folk klædt sig ud for at skabe ekstra opmærksomhed om demonstrationen. (Foto: Nóel Celis © Scanpix)
  • Også i Dhaka, hovedstaden i Bangladesh, har særligt unge og studerende demonstreret for at vise deres forventninger om resultater ved weekendens møde. (Foto: Abir Abdullah © Scanpix)
  • Vi bliver i det asiatiske, for Tokyos "Earth Parade" falder i år sammen med COP-mødet, og det fik naturligvis stor opmærksomhed. På plakaterne står blandt andet "Klimareformer nu!". (Foto: KAZUHIRO NOGI © Scanpix)
  • Vores norske broderfolk mønstrede lørdag adskillige tusinder i hovedstaden Oslo for at vise deres bekymringer for klimaets forfatning. (Foto: Fredrik Varfjell © Scanpix)
  • Greenpeace har også været aktive i Tyskland, hvor aktivister i den vesttyske by Cologne var hoppet i badetøjet for at problematisere den globale opvarmning. På banneret står der "klimaforandringer - snak er ikke nok." (Foto: HENNING KAISER © Scanpix)
1 / 8

I weekenden mødes repræsentanter for de fleste af verdens lande i Paris for at debattere klimaforandringer, og hvad man skal gøre ved dem. De fleste af de foregående 20 COP-møder har ofte været beskrevet som skuffende med få, hvis nogen, aftaler, der sjældent var bindende.

For at presse politikerne til at skrue op for ambitionsniveauet har tusinder af demonstranter verden over lørdag været på gaden for at vise deres bekymringer over klimaets forfatning og for at kræve politisk handling.

Se billederne fra demonstrationerne ovenfor.

Facebook
Twitter