Tema Krigen i Syrien

BILLEDER Assad og Putin spiser sildesalat, mens folk flygter fra Aleppo

Den syriske præsident Assad og Ruslands præsident Vladimir Putin mødtes i al hemmelighed, mens krigen i Syrien varer ved.

Den russiske præsident Vladimir Putin tog imod en noget opsigtsvækkende gæst i går - nemlig Syrien præsident, Bashar al-Assad, der ikke menes at have forladt det borgerkrigshærgede land siden krigens start i 2011.

De to mødtes i Kreml, hvor de ifølge det russiske regerings-ejede nyhedsbureau Sputnik blandt andet spiste en frokost bestående af sildesalat.

De to statsledere mødtes for at diskutere deres fælles militære indsats i Syrien. 6.317 civile, herunder 1334 børn, er blevet dræbt i luftangreb udført af Assad-regimet i løbet af det sidste år. Derudover er 3.378 militante fra islamistiske brigader blevet dræbt i angrebene. Det oplyste Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder i går.

Ruslands bombardementer i Syrien har kostet 127 civile livet, mens 243 krigere fra islamistiske fraktioner er blevet dræbt i russiske angreb, skriver observatoriet.

Og mens der blev diskuteret strategier i Kreml, fortsatte deres bombardementer i Syrien, hvor Assad har iværksat en storoffensiv for at genvinde kontrol over landets største by, Aleppo, der inden krigens start var hjem for 4,5 millioner syrere.