Tema Junglen i Calais

BILLEDER Bulldozere rykker ind i fransk flygtningelejr

Teltene i flygtningelejren i Calais, kendt som The Jungle, skal erstattes med skibscontainere.

I et skovbryn ved den franske havneby Calais bor der i omegnen af 2.500 flygtninge i telte. Flygtningelejren, der er blevet kendt som 'The Jungle' er i løbet af de første vintermåneder blevet en smattet affære - og en varm, fransk politisk kartoffel.

Og det har det været i åresvis, efter at Røde Kors i 2002 lukkede det overbefolkede modtagelsescenter Sangatte.

Junglen i Calais

De franske myndigheder er begyndt på rydningen af flygtningelejren "Junglen" i Calais. Lejren har været omkring 7.000 menneskers hjem de seneste mange måneder. Efter planen skal "Junglen" være jævnet med jorden i begyndelsen af november.

Gå til tema

De franske myndigheder har den seneste tid forsøgt at gøre noget ved situationen i Calais, hvor flygtninge lever i telte under kummerlige forhold, og nu vil de flytte 1.600 flygtninge ind i skibscontainere udstyret med varme og elektricitet.

Men mange af flygtningene, som primært er fra Irak og Syrien, vil meget nødigt forlade deres telte og de cafeer og butikker, de har etableret i The Jungle, skriver The Telegraph.

De franske myndigheder havde givet de mange mennesker en tidsfrist for at forlade deres telte, og den frist udløb den 18. januar, hvor bulldozere møvede sig ind på jorden.