BILLEDER Den Centralafrikanske Republik går til valg med håb om at stoppe voldsspiral

I stærkt uroplagede CAR er indbyggerne ved at vælge en præsident, som håbes at kunne stoppe blodsudgydelserne.

Under bevogtning af FN's fredsbevarende styrker gik borgerne i Den Centralafrikanske Republik i dag til valg om en ny præsident.

Et præsidentvalg, som forhåbentlig kan få det demokratiske styre tilbage på fode og sætte en stopper for den voldsspiral, som CAR har lidt under siden 2013.

Borgerne i CAR kan vælge mellem to af landets tidligere præsidenter: Anicet-Georges Dologuele og Faustin Archange Toudera.

Dologuele går blandt andet til valg med løftet om at reformere landets problemfyldte økonomi og at tiltrække ved udenlandske investeringer.

Hans rival, Touadera, lover derimod at gøre en ende på korruption og at skabe samling på folket, skriver CNN.

I januar 2014 trådte den midlertidige præsident, Michel Dotjodia, tilbage efter måneder med med magtmisbrug og vold udført at hans støtter.

Inden da, i 2013, blev Den Centralafrikanske Republik kastet ud i den værste krise i landets historie, da den overvejende muslimske milits Seleka væltede præsident Francois Bozize.

Kristne oprørere svarede igen ved at angribe det muslimske mindretal i landet. Siden da er op imod en million mennesker flygtet fra den sekteriske konflikt og tusinder er blevet dræbt i blodsudgydelserne.

Se billeder fra valget i billedserien ovenfor.