BILLEDER Den lange vej til EU

Tusinder af flygtninge og migranter har nu nået Ungarn.

  • De første flygtninge og migranter begynder nu at nå porten til Europa. Ungarn. Pigtrådshegnet ved den serbisk-ungarske grænse får her fat i et barns hår, da familien forsøger at kravle under. (Foto: Attila KISBENEDEK © Scanpix)
  • Før flygtninge og migranter når den ungarske grænse, står de i kø her i den serbiske by Presevo. Her får de de nødvendige dokumenter, så de lovligt kan rejse mod nord. FN skønner, at over 9.000 flygtninge og migranter har krydset grænsen til Serbien siden søndag. (Foto: ARMEND NIMANI © Scanpix)
  • Rejsen fra Makedonien til modtagelsescenteret i Presevo foregår til fods. Presevo ligger cirka 10 kilometer fra den makedonske grænse. (Foto: ARMEND NIMANI © Scanpix)
  • De mere velhavende migranter rejser videre fra Presevo med bus mod den serbiske hovedstad Beograd. (Foto: ARMEND NIMANI © Scanpix)
  • Efter at have forceret pigtrådshegnet ved den ungarske grænse skal det gå stærkt. Politiet har nemlig optrappet indsatsen for at holde flygtninge og migranter ude. Det ungarske politi oplyser, at de indtil videre har pågrebet 141.500 mennesker, der ulovligt har krydset grænsen. (Foto: BERNADETT SZABO © Scanpix)
  • Her holdes pigtråden oppe med tæpper i grænsebyen Roszke, mens de kravler under. (Foto: BERNADETT SZABO © Scanpix)
  • Regeringen har nu besluttet at indsætte helikoptere og hundepatruljer ved den 175 kilometer lange grænse op til Serbien for at stoppe tilstrømningen. (Foto: Zoltan Balogh © Scanpix)
  • Efter at have forceret den ungarske grænse og omkring 200 km senere, når migranterne Budapest og togstationerne, hvor de prøver at rejse mod Vesteuropa. Her er det Budapests østlige togstation. Ungarske medier beskriver situationen på togstationerne i den ungarske hovedstad som grænsende til flygtningelejre. (Foto: Attila KISBENEDEK © Scanpix)
1 / 8

Det forjættede land Europa er kommet under de slidte fodsåler hos flere hundreder flygtninge og migranter, efter det makedonske politi for nylig åbnede grænsen. De første har nu nået den ungarske grænse. Porten til Europa.

De makedonske myndigheder opgav lørdag at holde de mange migranter og flygtninge, der havde været strandet ved den makedonske grænse i flere dage, ude med chokgranater og knippelsuppe. Nu begynder de at krydse grænsen til Europa ved Ungarn.

Særligt ved den ungarske hovedstads togstationer begynder flygtninge og migranter nu at slå lejr, indtil de kan rejse videre mod Vesteuropa.

Den ungarske regering har besluttet at indsætte mere politi, helikoptere og hundepatruljer ved grænsen, men overvejer nu også at indsætte militæret til at holde flygtninge og migranter ude. Ungarsk politi oplyser, at de bare tirsdag pågreb 2.555 personer, der forsøgte at krydse grænsen.

Se billederne fra flygtningenes rejse op gennem Balkan ovenfor.