(Foto: © OLEKSANDR GIMANOV, Ritzau Scanpix)

BILLEDER Et mørklagt Ukraine kæmper med at genoprette strømforsyningen

Ukraine håber på at have genoprettet store dele af strømforsyningen tirsdag aften.

Ukraine kæmper endnu en gang med at genoprette energiforsyningen, efter Ruslands seneste bølge af angreb mandag udløste strømafbrydelser i store dele af landet.

Størstedelen af de 70 missiler, der blev affyret mod Ukraine, blev skudt ned, oplyser den ukrainske præsident, Volodymyr Zelenskyj, men der blev alligevel forårsaget skade på Ukraines allerede hårdt medtagede energiinfrastruktur.

Skaderne er dog langt mindre alvorlige end efter den bølge af angreb, der den 23. november udløste omfattende strømafbrydelser i store dele af Ukraine, lyder det fra de ukrainske myndigheder.

Strømafbrydelserne har denne gang fundet sted i blandt andet Odesa i syd og i dele af hovedstaden Kyiv. Her kan du se, hvordan det så ud.

 • En lokal venter på en bus under strømafbrydelser i Odesa, mandag den 5. december. (Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)
  1 / 7
 • En butiksejer har tændt stearinlys i Odesa, 5. december 2022. (Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)
  2 / 7
 • En kvinde i en mørklagt restaurant i Kyiv, også den 5. december 2022. (Foto: © ROMAN PILIPEY, Ritzau Scanpix)
  3 / 7
 • Telefonen er den eneste lyskilde for denne gæst på en mørklagt restaurant i Kyiv, den 5. december 2022. (Foto: © ROMAN PILIPEY, Ritzau Scanpix)
  4 / 7
 • Også i den forløbne uge har ukrainerne måttet døje med strømafbrydelser. Ukrainske teenagere gynger her på en legeplads kun oplyst af en lommelygte, den 2. december 2022. (Foto: © SERGEY DOLZHENKO, Ritzau Scanpix)
  5 / 7
 • Gæsterne på denne pub måtte nyde deres øl i lyset fra stearinlys i Lviv, den 2. anden december. (Foto: © Yuriy Dyachyshyn, Ritzau Scanpix)
  6 / 7
 • I slutningen af november var der også store strømafbrydelser flere steder i Ukraine. På trods fortsatte udskænkningen af øl her i Lviv, den 27. november 2022. (Foto: © Yuriy Dyachyshyn, Ritzau Scanpix)
  7 / 7