(Foto: Antonio Calanni © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved)

BILLEDER Europæiske floder er tørlagt af den varme sommer

Flere steder rundt i Europa er vandstanden væsentligt lavere end normalt efter en brandvarm sommer.

Frankrigs længste flod kan pludselig krydses til fods. Rhinens vandstand er så lav, at godstransporten på floden er truet, og i Po-floden i Italien er vandstanden to meter under normalen.

Fællesnævneren for dem alle er, at årsagen bag er de hedebølger, der har ramt Europa gennem sommeren.

 • Frankrigs længste flod, Loire, er nu så udtørret, at den kan krydses gående visse steder, skriver The Guardian. (Foto: Laetitia Notarianni/Bestimage © Laetitia Notarianni/Bestimage)
  1 / 10
 • Italiens længste flod, Po, er heftigt udtørret. Italienske myndigheder fastslår, at det blandt andet skyldes svigtende snefald i bjergene, hvor der i år faldt en tredjedel sne sammenlignet med vinteren før det. (Foto: RICCARDO DALLE LUCHE)
  2 / 10
 • Sangone-floden, der flyder til Po, er også så godt som tom for vand. De lokale myndigheder i området i Norditalien siger, at tørken er den værste i 70 år. (Foto: MASSIMO PINCA)
  3 / 10
 • I Lek-floden i Holland er der så lidt vand, at bådene i havnen ligger på jordbunden. (Foto: JEROEN JUMELET)
  4 / 10
 • Rhinen er en vigtig transportrute, hvor meget gods fragtes via pram gennem Holland og Tyskland. Men også i Rhinen er vandstanden faretruende lav, og det kan ultimativt ende med, at godstransporten på floden må indstilles, indtil vandstanden stiger. (Foto: Koen Van Weel)
  5 / 10
 • Den lave vandstand i Rhinen afslører ting, der for længe siden er blevet glemt. (Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW © REUTERS)
  6 / 10
 • På Sirmione-halvøen i Gardasøen afslører de hvide sten, at vandstanden er faldet. Det nordlige Italien, hvor Gardasøen ligger, har ikke haft et betydeligt regnfald i fire måneder, og søens vandstand er tæt på det laveste nogensinde målt, skriver nyhedsbureauet AP. (Foto: Antonio Calanni © Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved)
  7 / 10
 • La Vinuela-reservoiret ved Malaga i Spanien er en tredjedel under sin normale vandstand, efter Spanien oplevede den varmeste juli siden 1961. (Foto: Jon Nazca)
  8 / 10
 • En mand genner sine kreaturer langs Donaus bred i Rumænien. Det rumænske nationale hydrologiske institut oplyser, at floden i øjeblikket kun flyder med 40 procent af den vanlige vandmængde ved dens krydsning ind i Rumænien. (Foto: Daniel Mihailescu © AFP or licensors)
  9 / 10
 • Fredag erklærede de britiske myndigheder tørke i de sydlige og centrale egne af landet. Her er det Colliford Lake i det sydvestligste hjørne af landet, hvor tørken har gjort sit indtog. (Foto: BEN BIRCHALL © pa media)
  10 / 10