BILLEDER Franskmændene indkaldt til generalstrejke

Tusinder af franskmænd var i dag på gaden i protest mod forslag, der skal gøre det lettere at fyre folk

Det kan fremover blive mere usikkert at være fransk lønmodtager. Regeringen foreslår nemlig arbejdsmarkedsreformer, der blandt andet skal gøre det lettere for virksomhederne at fyre folk, og det fik i dag tusinder på gaden rundt omkring i Frankrig.

Fagforeninger landet over havde varslet generalstrejke og det lammede store dele af den parisiske trafik.

Den franske premierminister Manuel Valls er kommet i unåde hos fagforeningerne og mange af de studerende i Frankrig, der raser over planerne om at forenkle de omfattende franske arbejdsmarkedslove. Manuel Valls skal heller ikke regne med støtte fra mange fra hans eget socialistparti, hvor planerne heller ikke er blevet vel modtaget.

Håber virksomhederne vil hyre flere

Regeringen ønsker med de foreslåede reformer at liberalisere det franske arbejdsmarked, der er kendt for at være yderst rigidt.

Regeringen foreslår udover at lempe reglerne for, hvornår virksomhederne kan fyre folk, også at tillade en længere arbejdsuge end de nuværende 35 timer, ligesom at virksomhederne skal have større mulighed for at skære i ansattes arbejdstid og løn. Med reformerne håber de at tilskynde firmaer til at hyre flere og dermed nedbringe den høje franske arbejdsløshed.

Se billederne fra demonstrationerne i Frankrig ovenfor.