BILLEDER 'Lysets by' går grassat i limegrøn

Fejring af klimaaftale i Paris byder på spektakulære monumenter badet i lysegrønt lys.

  • "Paris-aftalen er i hus", står der på Effieltårnet, som fredag aften er badet i grønt lys for at fejre den første dag med den nye klimaaftale efter sidste års klimatopmøde i samme by, COP21. (Foto: Patrick Kovarik © Scanpix)
  • Også på Triumfbuen kunne forbipasserende bilister beundre den grønne farve, som skal markere, at underskriverne af aftalen nu skal sætte handling bag ordene fra december sidste år, hvor byen var vært for FN-forhandlingerne. (Foto: Jacky Naegelen © Scanpix)
  • Paris-aftalen er den første internationalt juridisk bindende klimaaftale, som gælder for alle verdens nationer - rige som fattige. Her er det floden Seinen, der har fået grøn belysning. (Foto: Jacky Naegelen © Scanpix)
  • Byens borgmester, Anne Hidalgo (tv), og den franske energiminister, Segolene Royal (th), poserer foran Eiffeltårnet for at sætte spot på FN-landenes forpligtelse om at reducere den globale opvarmning ved at mindske afbrænding af kul, olie og gas. (Foto: Patrick Kovarik © Scanpix)
  • Nu kan man måske fristes til at tænke: Hvor miljørigtigt er det egentlig at sætte massevis af skinnende spotlys på store monumenter i Paris? (Foto: Jacky Naegelen © Scanpix)
  • Men byen forsikrede sidste år ved klimaaftalen om, at alle gadelamper og offentlig belysning i "Lysets by" i år udelukkende kører på vedvarende energi. Her er det en turistbåd, der passerer Pont Marie-broen badet i grønt. (Foto: Patrick Kovarik © Scanpix)
  • Her er det Ile Saint-Louis, en lille ø i Seine-floden, der er illumineret med lys og budskabet "Paris-aftalen er i hus". (Foto: Patrick Kovarik © Scanpix)
  • Også i Grækenlands hovedstad, Athen, fejrer man Paris-aftalen med grønt lys på landets parlament. (Foto: LOUISA GOULIAMAKI © Scanpix)
1 / 8

Sidste år blev verdenslandene enige om en historisk klimaaftale, der i dag officielt træder i kraft.

94 lande har nu formelt haft aftalen til behandling og fået den godkendt i de respektive parlamenter, og derfor er der i dag jubel i den franske hovedstad, Paris, hvor aftalen i december sidste år blev underskrevet.

I klimaaftalen har FN-landene forpligtet sig til om at reducere den globale opvarmning ved at mindske afbrænding af kul, olie og gas.

På bygninger og kendte monumenter rundt om i 'Lysets by' lyser den grønne farve fredag aften op med.

Se billederne i galleriet herover.

Facebook
Twitter