BILLEDER Mere pigtråd: Ungarn lukker endnu en grænse

Vejene ind i Europa bliver færre og færre

  • Ungarns militær har haft travlt de sidste uger. Kilometervis af pigrådshegn langs grænsen til Kroatien er nemlig blevet hejst for at holde flygtninge og migranter ude af Ungarn og dermed EU. Ved midnat fredag blev grænsen lukket. (Foto: © GYORGY VARGA, Scanpix)
  • Her er vi ved den sidste sektion, der manglede, før de Ungarnske myndigheder besluttede at lukke grænsen og lukke tusinder af flygtninge og migranter ude af EU. (Foto: © GYORGY VARGA, Scanpix)
  • Der var travlt før lukketid, da det rygtedes, at Ungarn måske ville lukke grænsen allerede ved midnat. Ungarn lukkede for få uger siden grænsen mod Serbien, der før var den foretrukne rute for flygtninge og migranter. (Foto: © GYORGY VARGA, Scanpix)
  • Betjente patruljerer langs det næsten færdige grænsehegn fredag. (Foto: © Attila KISBENEDEK, Scanpix)
  • Og det foregår ikke kun til fods. Ungarns militær er blevet indsat for at patruljere grænsen mellem Kroatien og Ungarn. Her i pansrede Humvee-køretøjer, der også har været brugt af det amerikanske militær i Irak og Afghanistan. (Foto: © LASZLO LAUFER, Scanpix)
  • Det betyder, at de titusindvis af flygtninge og migranter i Balkan nu kun kan komme til EU via Slovenien. Denne far og barn nåede dog lige over den ungarske grænse inden lukketid. (Foto: © laszlo Balogh, Scanpix)
  • De kroatiske myndigheder var hurtige til at reagere og begyndte med det samme at køre flygtninge og migranter til den slovenske grænse i stedet. Her fra kan de så fortsætte mod Østrig og senere Tyskland. Her bliver omkring 1.800 migranter og flygtninge kørt med tog mod Slovenien. (Foto: © Str, Scanpix)
  • Lukningen af grænsen mellem Ungarn og Kroatien vil uværgerligt få presset til at stige på de slovenske myndigheder, der kan forvente at modtage tusindvis af flygtninge og migranter. Allerede lørdag morgen begyndte de første tog med omdirigerede flygtninge at ankomme til Slovenien. (Foto: © SRDJAN ZIVULOVIC, Scanpix)
  • Næste stop er så den østrigske Spielfeld-grænse i byen Styria. (Foto: © Erwin Scheriau, Scanpix)
1 / 9

Midnat fredag var det slut. Ugers arbejde med endnu et pigtrådshegn nåede sit klimaks, da premierminister Viktor Orban besluttede at lukke endnu en ungarsk grænsestrækning. Denne gang mod Kroatien.

Ungarn lukkede for nogle uger siden grænsen til Serbien, som tusinder af flygtninge og migranter havde krydset for at komme til Vesteuropa. Herefter gik ruten blot gennem Kroatien til Ungarn, men det er nu også slut. Flygtningenes eneste vej fra Balkan til det forjættede land er nu gennem Slovenien til Østrig.

De kroatiske myndigheder begyndte hurtigt efter grænselukningen at køre flygtninge og migranter mod den slovenske grænse, og de slovenske myndigheder har efter eget udsagn ikke planer om at lukke grænsen, men vil derimod hjælpe de mange mennesker videre mod Østrig.

Allerede lørdag morgen begyndte de første tog og busser med "omdirigerede" flygtninge så at nå den slovenske grænse.

Se billederne fra det nye grænsehegn ovenfor.