BILLEDER Modige mænd løber fra hidsige tyre i Pamplona

Festivalen San Fermín er i gang i Spanien, og traditionen tro, betyder det tyreløb i Pamplonas smalle gader.

  • Tyrene løber i så høj fart mod deltagerne på vej ind i tyrefægterarenaen, at mændene falder omkuld omkring dyrene. (Foto: Pablo Blazquez Dominguez © 2015 Getty Images)
  • Deltagere i tyreløbet drejer skarpt om hjørnet på gaden Estafeta i Pamplona i Spanien. (Foto: David Ramos © 2015 Getty Images)
  • Det kræver mod at deltage i tyreløbet, men man kan også nøjes med bare at se på. Overalt i byen, ser folk på fra balkoner og vinduer (Foto: David Ramos © 2015 Getty Images)
  • Tyreløbet i Pamplona er en del af festivalen San Fermin, der afholdes hvert år fra den 6.-14. juli. (Foto: Pablo Blazquez Dominguez © 2015 Pablo Blazquez Dominguez)
  • San Fermin festivalen og tyreløbet blev kendt i rundt om i verden, da den amerikanske forfatter Ernest Hemmingway skrev om det og byen Pamplona i romanen, "The Sun Also Rises". (Foto: Pablo Blazquez Dominguez © 2015 Pablo Blazquez Dominguez)
  • På hver af festivalens dage klokken 08.00 slippes 6 store tyre løs, der løber gennem gaderne i Pamplona. (Foto: David Ramos © 2015 Getty Images)
  • Det rigtige tyreløb er ikke for børn, så for at også det yngre publikum kan tage del i festivalen, bliver der afholdt et børne-tyreløb, hvor der skal løbes fra en tyr på hjul. (Foto: Pablo Blazquez Dominguez)
1 / 7

Overalt i Pamplona hænger folk ud over balkonerne for at følge med i begivenhederne nede på gaderne, og tusindvis af mennesker fra hele verden rejser i netop disse dage til byen for at tage del i festlighederne.

Den årlige San Fermín festival er i gang, og traditionen tro kaster hundredvis af modige deltagere sig ud i et løb for livet, når der hver dag afholdes tyreløb i byens smalle gader.

Klokken 8.00 på alle festivalens ni dage bliver seks store tyre sluppet fri i Pamplona, og klar står deltagerne til at løbe foran, imellem og forhåbentlig fra de hidsige dyr.

San Fermín, der hvert år bliver afholdt fra den 6. - 14. juli, blev kendt i rundt om i verden, da den amerikanske forfatter Ernest Hemmingway skrev om tyreløbet og byen Pamplona i romanen "The Sun Also Rises".

Se billederne fra de første dages tyreløb i billedserien i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk