BILLEDER Nedskæringer får ansatte til at overfalde Air France-direktør

Franske flyselskab vil skære 2.900 arbejdspladser væk. Vrede ansatte demonstrerede foran selskabets hovedkvarter.

  • En skjorteløs HR-direktør Xavier Broseta bliver her evakueret af sikkerhedsfolk, efter de ansatte afbrød i mødet i Air Frances ledelse på grund af planer om besparelser. (Foto: Jacky Naegelen © Scanpix)
  • Også Air Frances direktør i Orly, Pierre Plissonnier, blev genstand for demonstranternes vrede. Her ses han i gang med at forcere et hegn i et forsøg på at undslippe demonstranterne. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)
  • Air Frances direktør i Orly, Pierre Plissonnier, bliver her eskorteret væk af sikkerhedsfolk, efter han har forceret hegnet. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)
  • Pierre Plissonnier (tv.) og HR-direktør Xavier Broseta forlader her området foran hovedkvarteret, hvor de blev angrebet af vrede ansatte, der er utilfreds med spareplanerne, der vil koste 2.900 stillinger. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)
  • De ansatte i flyselskabet havde forinden varslet den omfattende demonstration mod nedskæringer i flyselskabet. (Foto: Jacky Naegelen © Scanpix)
  • Air France har flere gange over de seneste fem år gennemført omfattende spareplaner. Den nye plan vil fjerne hver 20. stilling i selskabet. (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)
  • Her ses en skeletdukke, som en af demonstranterne holder i forbindelse med protesterne foran Air Frances hovedkvarter. (Foto: Jacky Naegelen © Scanpix)
  • (Foto: Kenzo Tribouillard © Scanpix)
1 / 8

Som i mange andre af de store netværksselskaber, så står det skidt til med økonomien i det franske flyselskab Air France.

Derfor mødtes ledelsen i dag, hvor omfattende besparelser var sat på dagsordenen. Imens demonstrerede de ansatte foran selskabets hovedsæde, hvor direktionen var samlet for at skære 2.900 job i flyselskabet.

Demonstranterne stormede hovedsædet i Roissy ved Charles de Gaulle-lufthavnen, afbrød mødet og fik fat i HR-direktør Xavier Broseta samt flere andre ledende medarbejdere, rapporterer engelske BBC. Flere skal være kommet til skade under urolighederne.

Piloter vil ikke arbejde mere

Spareplanerne kommer efter, at Air Frances piloter har vendt tommelfingeren nedad til et forslag om at flyve flere timer i et forsøg på at styrke selskabets økonomi.

Moderselskabet Air France-KLM har på baggrund af optøjerne sagt, at de nu vil tage retslige skridt mod demonstranternes ”voldelige adfærd”.

Air Frances plan vil blandt andet betyde 1.700 færre arbejdspladser på jorden, mens 900 stillinger blandt de kabineansatte og 300 blandt piloterne står til at blive beskåret.

Samtidig vil selskabet reducere kapaciteten på dets langdistanceflyvninger med 10 procent, ligesom flyselskabet annullerer en allerede aflagt ordre hos flyproducenten Boeing på flytypen 787.

Air France beskæftiger på nuværende tidspunkt omkring 52.000 medarbejdere.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter