BILLEDER Protester i USA og Mexico: Trump besøgte prototypen af omstridt grænsemur

Politi og demonstranter var massivt tilstede, da den amerikanske præsident besøgte en omstridt grænseovergang i San Diego.

  • Mexicanske demonstranter havde klistret billeder af Trumps ansigt på en stor dukke ved siden af skilte med ordene: "Trump, vi er ikke fjender af USA" (Foto: EDGARD GARRIDO)
  • Præsident Donald Trump ankommer til San Diego for blandt andet at besøge prototypen på muren ved grænsen mellem USA og Mexico. (Foto: Kevin Lamarque)
  • Amerikanske aktivister var også mødt op med skilte for at protestere mod præsidentens besøg i Californien. (Foto: JOHN GASTALDO)
  • Aktivisterne mødte Trump på den amerikanske side med skilte budskabet "Der er ingen planet b". (Foto: JOHN GASTALDO)
  • Journalister forsøgte gennem hele dagen at få de første billeder Trumps besøg ved "muren". (Foto: EDGARD GARRIDO)
  • Forbundspolitiet i Mexico stod klar på den mexicanske side af grænsen, da Trump besøgte prototypen af muren mellem Mexico og USA. (Foto: GREGORY BULL © Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved)
  • Præsidenten blev fulgt af massivt et sikkerhedsopbud ved grænsen til Mexico. (Foto: Mandel NGAN © AFP or licensors)
  • Her ankommer præsidenten ved grænsen mellem Mexico og USA. (Foto: Mike Blake)
  • Vrede demonstranter, på den Mexicanske side af grænsen, var mødt op med skilte, hvor der stod: "Trump, vi vil ikke betale for muren". (Foto: EDGARD GARRIDO)
  • På den nuværende mur hang der skilte med ordene "Nej til muren, Trump". (Foto: EDGARD GARRIDO)
1 / 10

Donald Trump var i dag fløjet til Californien i USA for at inspicere prototypen af præsidentens mur mod nabolandet Mexico.

Og i den forbindelse var der mødt demonstranter op på begge sider af landegrænsen, og politikorps fra begge lande var massivt tilstede.

Prototypen af muren, der består af høje, enkeltstående betonhegn, er opført ved grænsen mellem San Diego og Tijuana, hvor der ofte rapporteres om illegale mexicanske migranter, som søger mod USA i håbet om et bedre liv.

Donald Trump lovede under den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016, at han ville bygge en ”stor, smuk mur” mellem de to lande for at stoppe netop illegale migranter.

Prototypen er blevet opstillet, men det endelige forslag om en fast mur er blevet bremset af politisk modstand i Kongressen.

Donald Trumps regering har officielt anmodet den amerikanske kongres om knap 18 milliarder dollars, eller omkring 110 milliarder kroner, over de næste ti år til at finansiere godt 1.100 kilometers byggeri på grænsen til Mexico.

I sommer afviste Donald Trump, at det ville være nødvendigt med en mur til at dække hele den 3.200 kilometer lange grænse.

Præsidenten har senest i foråret oplyst, at han først vil forsøge at finde økonomiske midler i USA til at opføre muren – derefter vil han kræve, at Mexico betaler. Det afviser nabolandet dog.

Siden Donald Trump blev indsat som præsident, er selve grænsekontrollen også blevet styrket, og antallet af migranter, der illegalt prøver at krydse grænsen mellem USA og Mexico, er faldet med 20 procent, oplyser amerikanske myndigheder.

Facebook
Twitter