BILLEDER Protester i USA og Mexico: Trump besøgte prototypen af omstridt grænsemur

Politi og demonstranter var massivt tilstede, da den amerikanske præsident besøgte en omstridt grænseovergang i San Diego.

Donald Trump var i dag fløjet til Californien i USA for at inspicere prototypen af præsidentens mur mod nabolandet Mexico.

Og i den forbindelse var der mødt demonstranter op på begge sider af landegrænsen, og politikorps fra begge lande var massivt tilstede.

Prototypen af muren, der består af høje, enkeltstående betonhegn, er opført ved grænsen mellem San Diego og Tijuana, hvor der ofte rapporteres om illegale mexicanske migranter, som søger mod USA i håbet om et bedre liv.

Donald Trump lovede under den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016, at han ville bygge en ”stor, smuk mur” mellem de to lande for at stoppe netop illegale migranter.

Prototypen er blevet opstillet, men det endelige forslag om en fast mur er blevet bremset af politisk modstand i Kongressen.

Donald Trumps regering har officielt anmodet den amerikanske kongres om knap 18 milliarder dollars, eller omkring 110 milliarder kroner, over de næste ti år til at finansiere godt 1.100 kilometers byggeri på grænsen til Mexico.

I sommer afviste Donald Trump, at det ville være nødvendigt med en mur til at dække hele den 3.200 kilometer lange grænse.

Præsidenten har senest i foråret oplyst, at han først vil forsøge at finde økonomiske midler i USA til at opføre muren – derefter vil han kræve, at Mexico betaler. Det afviser nabolandet dog.

Siden Donald Trump blev indsat som præsident, er selve grænsekontrollen også blevet styrket, og antallet af migranter, der illegalt prøver at krydse grænsen mellem USA og Mexico, er faldet med 20 procent, oplyser amerikanske myndigheder.