(Foto: © Andrew Kelly, Ritzau Scanpix)

BILLEDER Røgen fra Canada ligger tungt over New York og forstyrrer fly, skoler og sport

Røgen fra skovbrandene i Canada har lagt sig tungt over dele af amerikanske østkyst, og det har haft forskellige konsekvenser for indbyggernes hverdagsliv. Nogle flyafgange til New York og Philadelphia er enten blevet forsinket eller indstillet på grund af den manglende sigtbarhed, og skolerne har måttet droppe alle udendørs aktiviteter.

Fodboldkampen mellem de to kvindehold NJ/NY Gotham FC og Orlando Pirates måtte aflyses af hensyn til både spillere og tilskueres helbred, og på Broadway måtte en forestilling stoppes efter 10 minutter, fordi skuespilleren Jodie Comer havde svært ved at trække vejret.

Ifølge New Yorks borgmester, Eric Adams, har klimaforandringerne gjort situationen endnu værre.

- Det er måske første gang, at vi oplever noget sådan i det her omfang... men det er ikke den sidste. Klimaforandringerne har acceleret denne udvikling, sagde han ifølge The Guardian, mens den tidligere primærvalgskandidat Bernie Sanders også advarede mod klimaforandringerne:

- Hvis vi ikke gør noget, så er det her vores hverdag. Det er tid til handling.

 • Sundhedsmyndighederne i lang række stater på østkysten advarede indbyggerne mod at opholde sig udenfor på grund af partikelniveauet i luften. (Foto: © Andrew Kelly, Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 • Den ikoniske Brooklyn Bridge har set noget anderledes ud i dag, hvor New York City var den storby i verden, der havde det højeste niveau af luftforurening med målinger, som var dobbelt så høje som det, der blev målt i kronisk forurenede storbyer som Delhi og Dubai, skriver Reuters. (Foto: © Scott Heins, Ritzau Scanpix)
  2 / 5
 • - Det er afgørende, at amerikanere, som oplever farlig luftforurening, især de som i forvejen har helbredsproblemer, lytter til de lokale myndigheder og beskytter sig selv og deres familier, lød opfordringen fra den amerikanske præsident, Joe Biden, på Twitter. (Foto: © Andrew Kelly, Ritzau Scanpix)
  3 / 5
 • Præsident Joe Biden har opfordret alle til følge myndighedernes råd i forhold til den voldsomme røgforurening. (Foto: © Shannon Stapleton, Ritzau Scanpix)
  4 / 5
 • - Det er måske første gang, at vi oplever noget sådan i det her omfang ... men det er ikke den sidste, advarer New Yorks borgmester Eric Adams. (Foto: © ANGELA WEISS, Ritzau Scanpix)
  5 / 5