BILLEDER Sådan ser det ud når Beijing aktiverer smog-alarm

For anden gang på to uger er der udstedt smog-alarm i Kinas hovedstad, Beijing.

  • Torsdag aften sank solen over Beijing ned i en dyne af smog - i dag stod den op til en rød alarm. (Foto: Xiao Lu Chu © 2015 Xiao Lu Chu)
  • Den røde alarm vil betyde, at massiv smog vil lægge sig over byen fra lørdag til tirsdag. (Foto: Xiao Lu Chu © 2015 Xiao Lu Chu)
  • Under den såkaldte røde alarm skal brug af biler begrænses, og skoler lukker. (Foto: Xiao Lu Chu © 2015 Xiao Lu Chu)
  • For første gang udstedte myndigheder tidligere på måneden en rød alarm. (Foto: Xiao Lu Chu © 2015 Xiao Lu Chu)
  • Under den sidste røde alarm var det ifølge ritzau kun biler med en nummerplade, der ender på et lige nummer, der måtte køre i Beijing. (Foto: Xiao Lu Chu © 2015 Xiao Lu Chu)
  • Den tykke smog lægger sig med jævne mellemrum over den kinesiske hovedstad - og alarmerne blinker ofte i vintermåneden, hvor der bliver fyret op for varmen. (Foto: Xiao Lu Chu © 2015 Xiao Lu Chu)
  • Den ekstra store koncentration af smog for tiden skyldes blandt andet, at der er så godt som vindstille i Beijing. (Foto: Xiao Lu Chu © 2015 Xiao Lu Chu)
  • Myndighederne i Beijing har anbefalet indbyggere i Beijing at undgå udendørsaktiviteter - og stoppe undervisning i skolerne, skriver BBC. (Foto: Xiao Lu Chu © 2015 Xiao Lu Chu)
  • Verdenssundhedsorganisationen WHO har et mål for, hvornår de farlige partikler i smog for alvor bliver sundhedsskadeligt. Det gør det ifølge WHO ved 25 mikrogram pr. kubikmeter. Den 8. december ramte det tal lige under 300 i Beijing. (Foto: Xiao Lu Chu © 2015 Xiao Lu Chu)
1 / 9

Den røde alarm er gået af i Beijing igen, hvor tyk smog pakker hovedstaden ind og gør udendørsaktiviteter sundhedsskadelige.

Det er to år siden, at Kina indførte et alarm-system med fire beredskabsniveauer, hvor det røde er det højeste. Siden da har den røde alarm lydt to gange - begge inden for de sidste to uger.

Alarmen betyder i denne omgang, at en massiv mængde smog vil lægge sig over byen fra lørdag til tirsdag, og myndighederne har aflyst undervisning på skoler og anbefaler folk at undgå aktiviteter udendørs, skriver BBC.

Se, hvordan det ser ud, aftenen før en rød alarm bliver aktiveret.

Facebook
Twitter