Tema Årsdag for Charlie Hebdo

BILLEDER Titusinder mindes dræbte efter Charlie Hebdo-massakre

Årsdagen for angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo bliver markeret med mindehøjtidelighed.

'Jeg er bange, men jeg er her.'

Sådan lyder teksten på et banner, som en af de titusinder af fremmødte har medbragt til mindehøjtideligheden på Place de la Republique i Paris.

Et andet sted på pladsen står en kvinde, der er iført et hvidt klæde som en kappe.

På ryggen af hende står navnene på dem, der blev dræbt under det seneste års terrorangreb i Paris - først mod satiremagasinet Charlie Hebdos redaktionslokaler i januar sidste år og i november, hvor 129 mennesker blev dræbt i en række simultane angreb i hovedstaden.

Årsdag for Charlie Hebdo

Den 7. januar for et år siden fandt terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo sted i Paris. To maskerede terrorister bevæbnet med kalashnikov-geværer stormede ind på Charlie Hebdo i Paris og dræbte 10 mennesker. I alt mistede 20 mennesker livet ved angrebet.

Gå til tema

Manden med skiltet og kvinden med den hvide kappe er blandt titusinder af franskmænd, der er mødt op til mindehøjtideligheden i Paris, der blev afholdt et par dage efter årsdagen for angrebet på Charlie Hebdo, hvor 10 medlemmer af magasinets redaktion, en sikkerhedsvagt og en politibetjent blev dræbt.

For et år siden gik 1,6 millioner mennesker på gaden i den franske hovedstad for at vise sammenhold og modstand mod terrorisme.