BILLEDER Trump besøger grænseovergang for 'voldtægtsmænd' og 'narkohandlere'

Den kontroversielle præsidentkandidat besøger grænsen mellem USA og Mexico.

  • Den excentriske rigmand og republikanske præsidentkandidat besøgte torsdag grænsebyen Laredo i staten Texas, hvor 95 procent af indbyggerne har latinamerikansk etnicitet. Trump har de seneste måneder udtalt sig kritisk om netop latinamerikanere i USA. Matthew Busch/Getty Images/AFP (Foto: Matthew Busch © Scanpix)
  • Trump ankom selvfølgelig i sit privatfly til grænsebyen i det sydlige Texas. Matthew Busch/Getty Images/AFP (Foto: Matthew Busch © Scanpix)
  • Besøget var af mange anset for at være kontroversielt, da Trump tidligere i kampen for at blive republikanernes præsidentkandidat har sagt, at mange ulovlige immigranter fra Mexico var voldtægtsmænd og narkohandlere. Det estimeres, at der bor ca. 11 millioner illegale mexicanske indvandrere i USA. Matthew Busch/Getty Images/AFP. (Foto: Matthew Busch © Scanpix)
  • Og der var da også nogle latinoer, der var mødt op for at demonstrere mod milliardærens besøg. De forlanger, at Trump trækker sine udtalelser om illegale mexicanere tilbage. Matthew Busch/Getty Images/AFP (Foto: Matthew Busch © Scanpix)
  • Laredo har ifølge borgmester Pete Saenz den mest handelstrafikerede grænseovergang mellem Mexico og USA. Derfor blev køen også så lang, øjet rakte, da grænsen blev lukket under Trumps besøg. Det skete angiveligt for at sørge for, at Trump ikke blev belemret med folk, der kom over grænsen for at vise deres utilfredshed med New Yorkeren. Matthew Busch/Getty Images. (Foto: Matthew Busch © Scanpix)
  • Donald Trump fik på pressemødet under hans besøg igen fremlagt hans vision om at bygge en høj mur mellem Mexico og USA for at holde de illegale immigranter ude. REUTERS/Rick Wilking (Foto: Rick Wilking © Scanpix)
  • Trumps udtalelser har ikke overraskende ført til en meget lav tilslutning fra den næststørste befolkningsgruppe i USA. En meningsmåling udført for det spansk-amerikanske medie Univision har vist, at op mod 80 procent af latinamerikanerne i USA, har fundet Trumps udtalelser fornærmende. (Foto: Rick Wilking © Scanpix)
1 / 7

Den kontroversielle præsidentkandidat for republikanerne, Donald Trump, besøgte torsdag Grænsebyen Laredo i det sydlige Texas.

95 procent af byens indbyggere har latinamerikansk etnicitet, klart flest stammer fra Mexico, og netop den befolkningsgruppe har den amerikanske milliardær udtalt sig kritisk om ved flere lejligheder. Trump sagde blandt andet, da han offentliggjorde sit kandidatur til præsidentposten den 16 juni, at de fleste illegale indvandrere fra Mexico var "voldtægtsforbrydere og narkohandlere".

Det har ikke just givet Trump medvind i meningsmålingerne blandt latinovælgerne, der udgør den næststørste befolkningsgruppe i USA. Men blandt de vælgere, der vil stemme republikansk, vil 24 procent stemme på ham, viser en meningsmåling, som avisen Washington Post og tv-stationen ABC News har fået lavet.

Svær at komme af med

Selvom Trump betragtes af mange som en løs kanon, og mange republikanere ville nyde at ekskludere ham fra partiet, så vil det ikke stoppe rigmanden. Trump truer nemlig jævnligt med at stille op på egen hånd som uafhængig kandidat.

Som uafhængig vil han stjæle stemmer fra den republikanske præsidentkandidat, og det vil højst sandsynlig gøre det umuligt at slå Hillary Clinton, der allerede har et komfortabelt forspring i kampen om at blive amerikanernes næste præsident.

Se billederne fra Trumps besøg i Texas ovenfor.

FacebookTwitter