BILLEDER Usædvanligt vejr får skovbrande til at rase i Spanien

Udsædvanligt varmt vejr og manglende regn er skyld i, at der flere steder i Spanien er udbrudt skovbrande.

  • I Spanien er høje temperaturer og manglende regn skyld i, at der flere steder i landet er udbrudt skovbrande. (Foto: PEDRO PUENTE HOYOS © (c) Scanpix)
  • Et medlem af det spanske Military Emergency Unit kæmper for at slukke flammerne i La Fresneda, nær Oviedo i det Nordlige Spanien. (Foto: Eloy Alonso © (c) Scanpix)
  • Det varme vejr er udsædvanligt for årstiden. (Foto: VINCENT WEST © (c) Scanpix)
  • En brandmænd slæber en slange gennem et af områderne i byen Berango, hvor de har fået slukket flammerne. (Foto: ANDER GILLENEA © (c) Scanpix)
  • Også i byen Viernoles, der ligger i Cantabria i det nordlige Spanien, har det varme vejr haft konsekvenser. (Foto: PEDRO PUENTE HOYOS © (c) Scanpix)
  • En vandflyver kaster vand ned over en af de berørte skove nær den baskiske by Berango. (Foto: ANDER GILLENEA © (c) Scanpix)
  • En hest løber fra brandene i Viernoles i Cantabria i det nordlige Spanien. (Foto: PEDRO PUENTE HOYOS © (c) Scanpix)
  • Også i lande som Østrig og Italien kæmper de mod det varme vejr, hvor skisportsstederne har problemer med manglende sne på løjperne. (Foto: Eloy Alonso © (c) Scanpix)
1 / 8

Vi har mærket det herhjemme i december. Det lune vejr har i Danmark betydet temperaturer over 10 grader og en masse regn i stedet for kulde og sne. Men det er ikke kun herhjemme, vejret har været usædvanligt for årstiden.

I Spanien er høje temperaturer og manglende regn skyld i, at der flere steder i landet er udbrudt skovbrande, noget der ellers hører sommersæsonen til.

Skovbrandene raser på tværs af regionerne i Spanien, hvor både områder omkring Bilbao, Cantabria og Oviedo er ramt af brandene.

Også i lande som Østrig og Italien kæmper de mod det varme vejr. Her er det skisportsstederne, der har problemer, da der simpelthen ikke er faldet nok sne på løjperne.

Se de spanske brandmænd arbejde for at slukke ilden i billedserien øverst i artiklen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk