Trump og Israel

BILLEDER Verden i solidaritet med palæstinenserne

Donald Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israel hovedstad har skabt international kritik.

  • Efter Trumps beslutning har der været en del uroligheder i Jerusalem. Her ses en gruppe kvindelige demonstranter i det ulovligt bosatte område, øst Jerusalem. Det israelske politi var i fuld ammunition og tæt bemandet både på fods og med heste. (Foto: Jim Hollander)
  • Demonstrationerne finder ikke kun sted i Jerusalem. Her ses israelske arabere i Tel Aviv demonstrere mod Trumps beslutning. Han bliver blandt andet beskyldt for at være en slange. (Foto: Abir sultan)
  • Chilenske demonstranter viste deres støtte til palæstinenserne og modsatte sig Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: PABLO VERA © AFP or licensors)
  • I New Dehli viste folk også deres støtte til Palæstina. Der blev råbt en masse slogans. Heriblandt, at USA imperialisme bør stoppes. På billedet ses en pap figur af Trump med røde djævle tænder. (Foto: Money Sharma © AFP or licensors)
  • Tilhængere af det partiet Jamiat Ulma-e-Islan i Pakistan demonstrerede tæt ved den afghanske grænse mod Trumps beslutning om at acceptere Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Arshad Arbab)
  • I Sri Lanka var folk heller ikke tilfredse med Trump. Colombo i Sri Lanka var fyldt med skilte, der viste deres støtte til Palæstina. Blandt mange stod der: 'Vi kan ikke opgive Palæstina, selv hvis vores liv bliver taget fra os'. (Foto: DINUKA LIYANAWATTE)
  • Washingtonplatz i Berlin i Tyskland var også fyldt med demonstranter. Der blev flaget med det tyske og palæstinensiske flag. (Foto: HAYOUNG JEON)
  • I Istanbul i Tyrkiet viste tyrkerne også deres støtte til palæstinenserne. Den tyrkiske præsident, Recep Erdogan, har i forbindelse med Trumps udflytning af den amerikanske ambassade kaldt Israel for en 'terrorist stat' og lovet at bekæmpe USAs anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: SEDAT SUNA)
  • Demonstrationerne ramte selv Syd Koreas hovedstad, Seoul. Demonstranterne viste deres solidaritet med palæstinenserne og modsatte sig den amerikanske præsident. (Foto: Kim Hee-Chul)
1 / 9

Jerusalem har været på alles læber, efter Donald Trump har besluttet sig for at flytte den amerikanske ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

Med denne handling anerkender den amerikanske præsident og USA officielt Jerusalem som Israels hovedstad.

Dette har skabt uro, ikke kun i Israel og Palæstina, men verden over.

Demonstrationer har ramt gadebilledet, lige fra Tyskland til Sydkorea.

Klik videre og se verden demonstrere mod Trumps beslutning.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter