BILLEDSERIE:Korrupte politikere fik millioner på gaderne i Brasilien

Landet over krævede demonstranterne og oppositionen præsidentens afgang.

  • Alene ved Rio Negro i Manaus, Brasilien blev demonstranterne talt i tusindvis. (Foto: Raphael Alves © Scanpix)
  • - Fej korruptionen væk, kunne man læse på flere af de skilte, som demonstranterne i går holdt i vejret. (Foto: Nacho Doce © Scanpix)
  • En mand med kroppen malet grøn markerer med et skilt sin støtte til en alternativ politisk kandidat, Jair Bolsonaro. (Foto: Raphael Alves © Scanpix)
  • I flere byer havde demonstrationerne en stemning af karneval. Som her i Porto Alegre i det sydlige Brasilien, hvor en mand havde klædt sig ud som klovn. (Foto: Jefferson Bernardes © Scanpix)
  • Protesterne mod præsidenten kom til udtryk på flere måder under demonstrationerne. Som her, hvor præsident Dilma Rousseffa blæses op som oppustelig dukke. (Foto: Nacho Doce © Scanpix)
  • Selvom protesterne mest af alt var rettet mod den siddende præsident, så blev korruptionssanklagerne mod den tidligere brasilianske præsident Luiz Inacio Lula da Silva ikke glemt. (Foto: Paulo Whitaker © Scanpix)
  • Politiet var massivt tilstede for at sikre ro og orden, men gav sig også tid til at posere med demonstranterne. (Foto: Nacho Doce © Scanpix)
1 / 7

RIGSRETSSAG NU! Sådan lød slagordene, der også prydede flere af de protestskilte, som demonstranterne rakte i vejret.

I går gik millioner af brasilianske demonstranter på gaderne overalt i Brasilien. Demonstranterne og oppositionen udtrykte deres vrede over den korruption, der tilsyneladende kendetegner den brasilianske, venstreorienterede regering og krævede præsident Dilma Rousseff afgang.

Ifølge flere kilder talte den landsdækkende demonstration hele tre millioner brasilianere.

http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn:dr:mu:programcard:56e66b22a11f9f1c20f66048

Det er langt fra første gang, at befolkningen viser deres utilfredshed med præsidenten og det brasilianske arbejderparti. I marts og april 2015 var brasilianerne også på gaderne for at kræve præsidentens afgang.

Facebook
Twitter