Bin Laden: Dræb tusinder af amerikanere

Efterretningsfolk i USA har pløjet sig igennem materialet fra angrebet mod bin Laden, og det viser, at han var besat af at angribe USA.

Pakistanske soldater på vagt nær Osama bin Ladens sidste tilholdssted i Abbottabad. Amerikanske efterretningsfolk er nu ved at gennemgå et meget omfattende materiale fra bin Ladens hus i baggrunden. (Foto: Aamir Qureshi © Scanpix)

Dræb tusindvis af amerikanere, sagde Osama bin Laden til sine tilhængere.

I et stykke makaber matematik havde han regnet ud, at det ville kræve tusindvis af nye dræbte amerikanere at ændre den amerikanske politik i Mellemøsten.

Så derfor skulle et nyt angreb på USA koste lige så mange ofre som al Qaedas angreb den 11. september 2001, mente han.

Det viser en gennemgang af det materiale, som en amerikansk eliteenhed tog med sig efter at have dræbt Osama bin Laden i den pakistanske by Abbottabad.

Gennemgås på et hemmeligt sted

Materialet beskrives som meget omfattende, og det tæller blandt andet fem computere og bin Ladens dagbog.

Amerikanske efterretningsfolk er ved at gennemgå materialet på et hemmeligt sted i det nordlige Virginia, skriver Washington Post.

Både det amerikanske dagblad og nyhedsbureauet AP har talt med anonyme embedsmænd, som arbejder med computerne og dokumenterne.

De viser, at bin Laden udsendte instrukser til sine tilhængere i en højere grad, end man hidtil har troet.

Angrib Los Angeles

Han var besat af at slå til mod USA og anbefalede, at al Qaeda terrorister skulle angribe andre amerikanske byer end New York. Han nævnte blandt andet Los Angeles og mindre byer.

Og så opfordrede han sine tilhængere til at gå efter tog i stedet for fly.

I sidste uge kom de amerikanske myndigheder med en advarsel til politi og jernbaneselskaber om at holde et vågent øje med mistænkelige pakker eller lignende langs skinnerne.

Bin Laden menes også at have haft en finger med i spillet, når det gjaldt terrortrusler sidste år i Europa. Flere europæiske lande meldte om en øget risiko for et terrorangreb i efteråret.

Magtkamp i al Qaeda

Osama bin Ladens besættelse af at angribe vestlige mål og især USA førte ifølge de amerikanske embedsmænd direkte til gnidninger inden for al Qaeda.

Flere underorganisationer inden for al Qaeda - som for eksempel den på Den Arabiske Halvø, der regnes for den største - er mere interesserede i at foretage angreb i nærområdet.

Bin Ladens materiale viser ikke noget om, at han skulle have samarbejdet med pakistanske myndigheder eller militær.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk