Biskop siger op - dømt for at dække over sexovergreb

Paven har accepteret opsigelse fra præst dømt for at dække over seksuelle forbrydelser.

Ærkebiskop Philip Wilson under retssagen mod ham i juni. (Foto: handout © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Pave Frans har for anden gang på tre dage accepteret en opsigelse fra et højtstående medlem af den katolske kirke på grund af sager om seksuelt misbrug af børn.

Lørdag fik den amerikanske kardinal Theodore McCarrick lov til at sige op, mens det i dag er den australske ærkebiskop Philip Wilson, oplyser Vatikanet til Reuters.

Tidligere har fem biskopper fra Chile også trukket sig efter skandaler om seksuelle overgreb.

Philip Wilson var ærkebiskop i den australske by Adelaide. Han blev ifølge nyhedsbureauet AP i maj dømt for ikke at oplyse politiet om en pædofil præsts misbrug af to alterdrenge i 1970'erne.

Drengene betroede sig angiveligt til Wilson, der ikke greb ind, da han ønskede at beskytte kirkens omdømme. Den pædofile præst blev siden dømt for misbrug af ni børn.

Wilson er det højest placerede medlem af den katolske kirke dømt ved en domstol for at dække over seksuelle forbrydelser. Han blev idømt 12 måneders husarrest med fodlænke.

I første omgang nægtede Wilson at træde tilbage, før hans appelsag var færdig. Det fik blandt andet Australiens premierminister, Malcom Turnbull, til at opfordre pave Frans til at fyre Wilson.

/ritzau/

Facebook
Twitter