Bitcoin styrtdykker i værdi

Alene i dag har den virtuelle valuta tabt 14 procent af sin værdi.

Bitcoin har oplevet et markant opsving i år, men i dag har den oplevet det største fald på en enkelt dag i år / AFP PHOTO / Justin TALLIS (Foto: Justin Tallis © Scanpix)

Den elektroniske valuta Bitcoin har været på alles læber, efter at den i år har mangedoblet sin værdi og gjort mange bitcoinejere til millionærer.

Men bitcoin viser også tegn på ustabilitet, hvor den i dag har lidt et alvorligt knæk i sin værdi.

Alene i dag er e-valutaens værdi nemlig faldet med 14 procent. Det er det højeste fald, den har oplevet i år.

Valutaen har været på himmelflugt, siden den blev sat i verden i 2009. Dengang kunne men erhverve en bitcoin for 0,25 dollar. I dag kan en en bitcoin, på trods af dagens markante fald, købes for 12.000 dollars.

Det er uvist, hvad der er årsagen til det store fald, men også andre e-valutaer har oplevet markante fald i deres værdi det seneste døgns tid.

De fleste banker holder sig fra at handle med bitcoin, fordi den virtuelle valuta kan være blevet brugt i forbindelse med hvidvask. De er bekymrede for sporingen af valutaens historik, og om man kan tjekke, hvorvidt den er blevet brugt i forbindelse med kriminalitet.

Bitcoin eksisterer kun på nettet og styres hverken af regeringer eller nationalbanker. Derfor er dens værdi primært baseret på, hvor meget indehavere af den elektroniske valuta er villige til at sælge den for, og hvad købere er villige til at give for den.

Den danske nationalbankdirektør, Lars Rohde, advarede tidligere på ugen mod at bruge bitcoin.

- Man skal holde sig væk. Det er livsfarligt. Det er jo en effektiv måde at spille på. Så hvis man ikke kan lide kasinoer, så har man fået et godt alternativ, lyder det fra Lars Rohde.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk