Blandede internationale reaktioner på Saddams død

Der er tilfredshed i USA og Storbritannien, mens Rusland beklager Saddam Husseins henrettelse, og Danmark minder på vores modstand mod dødsstraf.

I Indien nåede Saddams henrettelse hurtigt i særudgaver af flere aviser. (Foto: Indranil Mukherjee © Scanpix)

Henrettelsen af Saddam Hussein bliver hilst med både tilfredshed og kritik internationalt - og med bombedrab og jubel i gaderne i Irak.

Ruslands udenrigsministerium beklager henrettelsen og udtrykker bekymring for at eks-diktatorens død kan føre til en ny voldsspiral i Irak.

Vigtig milepæl

USA's præsident Bush betegner derimod henrettelsen som en milepæl på Iraks vej mod demokrati. Og Storbritanniens udenrigsminister Margaret Beckett byder det velkommen, at den tidligere hersker blev stillet til regnskab for nogen af sine forbrydelser mod den irakiske befolkning.

Imens noterer Udenrigsminister Per Stig Møller, at Danmark er imod dødsstraf og han siger at der stadig er et meget stort behov for national forsoning i Irak. Samme toner lyder fra Bruxelles.

- EU fordømmer både Saddams forbrydelser og dødsstraffen, siger Cristina Gallach, der er talskvinde for EU's udenrigspolitiske koordinator, Javier Solana.

Facebook
Twitter