To tilsyneladende adskilte angreb har i dag udløst et blodbad i havnebyen Aden, som er hovedby for Yemens regering.
En militærparade for styrker, som er loyale over for De Forenede Arabiske Emirater (UAE), blev ramt af et missil, som Yemens houthi-oprørere har taget skylden for.
UAE er en del af den internationale koalition, som kæmper på regeringens side i borgerkrigen, anført af Saudi-Arabien.
Antallet af dræbte efter missilangrebet er usikkert, men nyhedsbureauet Reuters skriver "over 30", inklusiv en general. Nyhedsbureauet AP sætter antallet af dræbte til 40.
Den dræbte general var netop trådt ned fra en scene for at byde en gæst velkommen, da en stor eksplosion fandt sted.
Houthierne oplyser, at de har brugt missiler og droner til angrebet. Ifølge houthierne var styrkerne samlet for at forberede militære angreb rettet mod provinser, der er kontrolleret af oprørerne.
Angreb mod politistation
Lidt før angrebet på militærparaden angreb selvmordsbombere en politistation i Aden, hvor betjente var samlet til parole.
AP fortæller, at en bil, en bus og tre motorcykler pakket med eksplosiver blev brugt til angrebet, der dræbte mindst 11 personer og sårede mindst 29.
Ingen har endnu taget skylden for angrebet mod politistationen, men terrorgrupperne Islamisk Stat og al-Qaeda har begge udnyttet de seneste års kaos i Yemen til at vokse sig stærkere i landet.
En embedsmand i sundhedsvæsenet udtaler til nyhedsbureauet, at i alt 51 er blevet dræbt og mindst 56 er såret ved dagens to angreb i Aden.
Borgerkrig i Yemen
- •
I over fire år har der været krig i Yemen mellem houthi-oprørerne og den internationalt anerkendte regering, der er ledet af præsident Abdrabbuh Mansour Hadi.
- •
Houthi-oprørerne kontrollerer hovedstaden Sanaa og de folkerige provinser i den nordlige og vestlige del af landet.
- •
En koalition af arabiske lande gik i 2015 ind i krigen på regeringens side. Koalitionen er ledet af Saudi-Arabien. USA, Storbritannien og Frankrig støtter denne koalition, blandt andet med våben, logistik og rådgivning.
- •
Saudi-Arabien ser houthi-oprørerne som en trussel, fordi de er støttet af Iran. Saudierne har gennemført massive bombekampagner og indført blokader, der har påvirket import af varer og nødhjælp. Ofte er civile mål blevet ramt, hvad end det har været begravelser, bryllupper, hospitaler eller en busfuld skolebørn.