Blodig hævn fra al-Qaeda: To dræbt og hængt op på bro

Al-Qaeda har dræbt to mænd, der har spioneret for USA, som hævn efter drabet på al-Qaedas næstkommanderende forleden.

Der er tegnet grafitti af en drone på en mur i Yemen efter drabene på Al-Qaeda-lederne. (Foto: YAHYA ARHAB © Scanpix)

Det sker dagen efter det blev bekræftet, at den formodede næstkommanderende i al-Qaeda, Nasie al-Wuhayshi, fredag blev dræbt i et amerikansk droneangreb.Vidner fortæller, at bevæbnede mænd fra al-Qaeda i byen Mukalla læste anklager mod de to højt, før de blev skudt.Billeder på nettetDen ene blev bl.a. beskyldt for at have stået bag drabet i maj på lederen Nasr Al-Ansi, som var manden, der tog ansvaret for angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo. Han blev også beskyldt for at have dræbt en forbindelsesofficer i april.

Tilhængere af al-Qaeda har lagt billeder på nettet, som viser de to mænd med bind for øjnene på en sandstrand, som skulle været stedet, hvor et tidligere droneangreb har fundet sted.Et andet billede viser et lig i blodigt tøj fasttøjret til en bro. De to dræbte menes at være fra Saudi-Arabien.Syv har mistet livetWuhayshi blev dræbt fredag i et amerikansk droneangreb, som var rettet mod ham og to andre mujahedinere, som også blev dræbt.Også en anden islamistleder har været mål for amerikanske droneangreb de seneste dage, nemlig den enøjede islamistleder Mokhtar Belmokhtar, som står højt på USA's liste over eftersøgte terrorister.

Men rygterne om Belmokhtars død er ikke sande, oplyser den libyske gruppe Ansar al-Sharia ifølge Reuters.Ansar al-Sharia bekræfter dog, at syv personer har mistet livet i amerikanske droneangreb i weekenden, men Belmokhtar - som var målet - er ikke blandt dem.Mokhtar Belmokhtar, som har været meldt dræbt flere gange tidligere, stod blandt andet bag et dødeligt angreb på et gasanlæg i Algeriet i 2013.

Facebook
Twitter