Blodige kampe ved Gaza-grænse

Palæstinensere og israelere er atter i struben på hinanden. Adskillige dræbt på begge sider under nye skudkampe.

Gaza står atter i flammer efter en måned med forholdsvis fred og ro. Der er flere dræbte på begge sider. (Foto: YANNIS BEHRAKIS © Scanpix)

Israelske kampvogne og fly gik onsdag til angreb på mål i Gazastriben, efter at militante palæstinensere tidligere på dagen trængte ind over grænsen til Israel og dræbte to civile israelere.

MediaLinks:

Ifølge Israels hær var der tale om fire militante, og de blev efter skudattentatet jagtet af israelske soldater, der fulgte efter dem ind i Gaza. En af de fire blev dræbt, en anden fanget, mens to slap væk, siger hæren.

Satte fly ind

Kort efter skød et israelsk fly imod en bil i Gaza by. I bilen befandt der sig medlemmer af gruppen Islamisk Jihad, og angrebet sårede tre, en af dem alvorligt, siger palæstinensiske lægekilder.

Nogle minutter senere kørte israelske kampvogne ind over grænsen til Gaza og åbnede ild imod et hus, hvor to palæstinensere blev dræbt, siger kilder i området.

Flere palæstinensiske grupper, herunder islamisk jihad, har taget ansvaret for angrebet ind over grænsen til Israel, men Mark Regev, talsmand for Israels premierminister, Ehud Olmert, siger, at Israel lægger skylden på den islamisk-fundamentalistiske gruppe Hamas, der kontrollerer Gazastriben.

- De er direkte ansvarlige for dette angreb, og vi vil stille dem til ansvar, siger han.

En måneds fred og ro

Det palæstinensiske angreb blev ifølge sikkerhedskilder i området foretaget i ly af heftig palæstinensisk morterbeskydning.

Tidligere på dagen var der også skyderi i området. Da blev en israelsk soldat og en militant palæstinenser dræbt under en skudveksling, der kom efter omkring en måneds forholdsvis ro.

Facebook
Twitter