Blodige terrorangreb i London

Mindst 37 er dræbt og omkring 700 er såret - mange af dem alvorligt, efter at Storbritanniens hovedstad er blevet ramt af fire koordinerede terrorangreb. Undergrundssystemet blev udsat for tre angreb og en bus blev ramt.

Storbritanniens hovedstad, London, er blevet ramt af firekoordinerede terrorangreb.

Angrebene rettede sig mod undergrundssystemet og enturistbus.

Se billederMangesåret ved eksplosioner i LondonLondon under angreb

Britisk politi oplyser, at mindst 37 mennesker har mistet livetog omkring 700 er samtidigt blevet såret. Tilstanden for 45 af desårede betegnes som kritisk.

De fire angreb

Klokken 8:51 lokal tid blev et undergrundstog i området vedstationerne Moorgate, Liverpool Street Station og Aldgate Eastramt. Det angreb har kostet mindst 7 mennesker livet.

Klokken 8:56 blev et tog mellem Kings Cross og Russel Squareramt. Her er mindst 21 mennesker omkommet.

Klokken 9:17 blev tre tog på Edgware Road stationen ramt afeksplosioner og mindst syv mistede livet.

Læs mere om det danskenødtelefonnummerUdenrigsministeriet har etableret et kontaktnummer, man kan ringetil, hvis man har pårørende i London, som man ikke kan få kontakttil. På nummeret 33 92 11 12 vil ministeriets medarbejdere forsøgeat hjælpe med oplysninger.Nødtelefonnummer

Endeligt blev en bus ramt klokken 9:47 ved Tavistock Place. Herblev to dræbt, oplyser politiet.

Redningstjenesten i London oplyser at der er ryddet op eftereksplosionerne i undergrundssystemet. Men togdriften er fortsatafbrudt, og det samme gælder busdriften. De fleste linjer vil køreigen i morgen.

Terrorangreb

I første omgang mente myndighederne, at det var en overgang i deelektriske systemer, der forårsagede eksplosionerne iundergrunden.

Klik herLæsøjenvidneberetninger fra danskere, som er i London, og som haroplevet terrorangrebet på den britiske hovedstad.Øjenvidneberetninger

London Underground oplyser, at for folkene iovervågningscenteret viste eksplosionerne i tunnelsystemet sig somelektriske fejl. Kort efter stod det dog klart, at dette ikke vartilfældet.

London's politichef Ian Blair siger, at han ver overbevist om,at eksplosionerne var et planlagt angreb.

Og den britiske premierminister Tony Blair har i en tale tilnationen bekræftet, at der er tale om terrorangreb på London.

Han var i Skotland, for at deltage i G8-mødet, da eksplosionerneindtraf. Men han forlod lige over middag mødet og tog til Londonfor at blive opdateret om situationen.

Han vil dog vende tilbage til topmødet efter at have dannet siget overblik over katastrofen i London.

//detectBrowser();//

 • Londons undergrund - kaldet "The Tube" er verdens ældsteundergrundssystem. Den åbnede i 1863.
 • I dag er der 274 stationer og et linjenet på over 400kilometer.
 • Undergrundstoget har siden 2003 været en del af Transport forLondon, TfL, som også administrerer Londons røde busser.
 • Hver dag benytter omkring tre millioner passagerer TheTube.
 • Liverpool Street Station er en af de travleste stationer iLondon, med over 123 millioner besøgende hvert år.
 • Den alvorligste ulykke i de seneste år var 18. november 1987,da 31 mennesker omkom ved King's Cross under en brand. Katastrofener fortsat et mareridt for mange af de mennesker, som dagligtbenytter undergrunden.
The Tube
Verden over har undergrundstog- ogstationer flere gange været mål for terrorister.
 • Madrid 11. marts 2004: 192 mennesker mister livet, da en gruppemed tilknytning til al-Qaeda anbringer bomber på en rækkeregionaltog i Madrid. Angrebet var ikke rettet modundergrundsbanen, men ramte myldretidstrafikken.
 • Moskva, 6. februar 2004: 40 mennesker bliver dræbt, da enkvindelig tjetjensk selvmordsbomber detonerer en bombe på etundergrundstog.
 • Moskva, 11. juni 1996: En bombe placeret under et sæde på entravl undergrundslinje eksploderer. To mænd og to kvinder bliverdræbt, mens 12 andre passagerer bliver kvæstet.
 • Paris, 25. juli 1995: Algeriske islamister detonerer en bombeom bord på et regionaltog ved undergrundsstationen Saint Michel. 8mennesker mister livet, mens over 100 andre såres.
 • Tokyo, 20. marts 1995: Medlemmer af den japanske dommedagssektDen Højeste Sandhed står bag et giftgasangreb mod flereundergrundstogvogne. 12 mennesker dør og op mod 3800 bliversåret.
 • Baku, Aserbajdsjan, 3. maj 1994: Syv dør og 10 bliver såret, daen sprængladning detonerer mellem to stationer, og der udbryderbrand i tunnelen.
 • Baku, 19. marts 1994: En tidsindstillet bombe i et tætpakkettog slår 13 mennesker ihjel og kvæster 50 andre. Militante muslimereller armeniere mistænkes for angrebet.
 • Moskva, 8. januar 1977: En sprængladning gemt under et sædedræber syv passagerer. Tre armenere bliver dømt og to år senerehenrettet for angrebet.
Terror mod togTerrorangreb iLondon