Blomster bliver flyttet fra gerningssted

Afspærringerne ved Åhléns var ved at vælte under vægten af blomster.

Blomster i massevis er ved at blive flyttet fra hegnene omkring gerningsstedet ved Åhlens til Sergels Torv i det centrale Stockholm.

For i takt med, at tusindvis af blomster blev stukket ind i maskerne i hegnet, der gør udgør afspærringerne, blev hegnene så tunge, at de er ved at segne. Og da politiet på samme tid er ved at ophæve afspærringerne for at gøre plads til en mindehøjtidelighed, triller kommunalt ansatte nu nænsomt tusinder og atter tusinder af blomster hen til Sergels Torv.

Også blomster fra en nærliggende gade bliver flyttet på grund af trafik.

På Sergels Torv er der trapper, som går ned til tunnelbanen, og trappetrinene er ved at blive omdannet til en stor blomstermark.

Ninni Taberman er ingeniør på Trafikkontoret i Stockholms Kommune, og hun er ansvarlig for at få blomsterne flyttet på bedste måde.

- Afspærringerne var ved at vælte på grund af tyngden fra blomsterne, og stockholmerne har brug for at have et sted, hvor de kan komme og mindes. Derfor har vi valgt pladsen her, siger hun.

- Der er så utroligt mange blomster. Man forstår det næsten ikke.

Mange mange mennesker står på Sergels Torv og iagttager, hvordan trapperne efterhånden er helt dækket af blomster. Det er nu to dage siden, at en lastbil bragede ned igennem Drottninggaten i det centrale Stockholm og endte i varehuset Åhléns. Og flere af de stockholmere, som DR taler med på pladsen, er stadig meget berørte.

- Jeg er her for at prøve at forså, siger Sofia Radhe, der er en blandt mange, som er mødt op.

Kerstin Bjorstad begynder at græde.

- Det er meget meget fint, at blomsterne bliver flyttet herned, siger hun.