Blomster til politiet i Stockholm

Politiet møder stor opbakning fra befolkningen efter angrebet fredag.

Roser og blomsterbundter prydede flere politibiler på Drottninggatan i Stockholm lørdag - et symbol på, at befolkningen bakker op om og bifalder politiets arbejde i forbindelse med gårsdagens lastbilangreb.

Fredag klokken 14.53 bragede en lastbil ind i en menneskemængde på Drottninggatan i den centrale del af Stockholm. Føreren fortsatte ind i varehuset Årléns, hvor en gerningsmand dræbte fire og sårede endnu flere.

Den svenske befolkning bifalder politiets arbejde.

Sammenhold blandt svenskerne

Generelt har svenskerne reageret ved at vise, at de står sammen både som befolkning og sammen med myndighederne. Én ting er, at folk spontant har lagt blomster på politibiler for at vise deres støtte – noget andet er borgernes gæstfrihed over for hinanden.

Via hastagget #openstockholm tilbød folk fredag aften et lift i bil, et måltid mad eller husly til borgere, der ikke kunne komme ud af byen.

Befolkningen lagde ikke kun blomster for at mindes de døde...
... også politiet fik blomster.

Svensk politi har anholdt en 39-årig mand med usbekiske rødder, som ifølge politiet sad bag rattet, da lastbilen torpederede varehuset Årléns i Stockholms centrum.

Avisen Aftonbladet skriver, at den første afhøring af den 39-årige har fundet sted i dag, lørdag, Det bekræfter hans forsvarsadvokat Johan Eriksson.

Sagen bliver efterforsket som et terrorangreb.

Her viser borgere deres sympati på gaden nær gerningsstedet.