Bloomberg bekræfter: Jeg overvejer at gå efter Det Hvide Hus

Efter flere ugers spekulationer bekræfter den forhenværende New York-borgmester, at han overvejer at stille op til det amerikanske præsidentvalg.

New Yorks tidligere borgmester, Michael Bloomberg, har både været medlem af Demokraterne og Republikanerne. (Foto: Kevin Lamarque © Scanpix)

Amerikanerne fortjener bedre end Donald Trump, Bernie Sanders, Ted Cruz og alle de andre politikere, som lige nu jagter nøglerne til Det Hvide Hus.

Det mener den amerikanske mangemilliardær og forhenværende New York-borgmester Michael Bloomberg, som nu officielt bekræfter, at han overvejer at kaste sit lod ind i det amerikanske præsidentvalg.

- Jeg finder samtale- og debatniveauet foruroligende banalt, og det er en skandale og en hån mod vælgerne, siger han ifølge CNBC til Financial Times.

Lige nu holder han ifølge avisen skarpt øje med både præsidentaspiranterne og vælgerne, og han "overvejer alle muligheder".

Det er ikke mere end et par uger siden, at New York Times for første gang kunne fortælle, at den 73-årige rigmand overvejede at stille op som uafhængig kandidat.

Nyheden var baseret på anonyme kilder, men den blev taget alvorligt hos både Demokraterne og Republikanerne.

- Bare kom an, lød det blandt andet fra den republikanske spidskandidat, Donald Trump.

Michael Bloomberg, der står bag nyheds- og markedsdatabureauet Bloomberg L.P., har en fortid hos begge partier, men siden 2009 har han været partiløs.

Da nyheden første gang slap ud, sagde Jørn Brøndal, lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, til DR Nyheder, at Michael Bloomberg vil få ekstremt svært ved at vinde valget som uafhængig kandidat.

- Men man skal aldrig sig aldrig, når det kommer til at vinde. Hvis begge partier ender med at opstille ”ekstreme kandidater”, så vil der være et vælgersegment, der vil støtte ham.