Boeing indrømmer: Vi begik en fejl

Boeing-direktør kalder implementering af nyt advarselssystem i cockpittet for 'uacceptabel'.

Boeing 737 MAX-fly er parkeret på fabrikken i Renton i Washington. (Foto: LINDSEY WASSON © Scanpix)

Flygiganten Boeing begik 'en fejl' i håndteringen af et problematisk advarselssystem i cockpittet på selskabets 737 MAX-fly før to flystyrt, der har kostet mere end 300 mennesker livet.

Det siger Boeings administrerende direktør, Dennis Muilenburg, i forbindelse med verdens største luftfartsudstilling i Paris, skriver AP.

Tidligere på måneden udtalte de amerikanske luftfartsmyndigheder (FAA) kritik af Boeing og sagde, at nogle af selskabets fly måske er udstyret med dele, der ikke er fabrikeret ordentligt.

Boeing understreger, at kommunikationen mellem myndigheder, kunder og ansatte ikke har været i orden, og det er uacceptabelt, siger Dennis Muilenburg.

Flere piloter har kritiseret Boeing for ikke at informere dem om den nye software i cockpittet.

- Vi har tydeligvis begået en fejl i implementeringen af advarselssystemet, beklagede den administrerende direktør over for pressen.

Den seneste ulykke skete i Etiopien i marts, da et fly fra Ethiopian Airlines styrtede seks minutter efter start fra Addis Abeba med 149 mennesker om bord.

Godt fire måneder tidligere styrtede et Boeing 737 MAX-fly fra Lion Air 13 minutter efter start fra Indonesiens hovedstad, Jakarta. Alle 189 passagerer om bord omkom.

Flyulykkerne har fået flere lande og myndigheder til at holde flytypen på jorden. Der er ikke sat en tidsfrist for, hvornår flyene ventes at være på vingerne igen.

Ifølge Dennis Muilenburg er der formentlig tale om nogle måneder.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk